Beezie Madden en Breitling LS winnen weer

Dankzij opnieuw een toprit in het tweede onderdeel van de Wereldbekerfinale in Parijs, heeft Beezie Madden haar leidende positie versterkt. Met de KWPN-goedgekeurde hengst Breitling LS staat ze nu één balk los van de concurrentie.

Vrijdag de dertiende leverde Beezie Madden beslist geen ongeluk. Opnieuw bracht een superieure nulrit met de door La Silla gefokte Quintero-zoon Breitling LS (uit Armonia la Silla van Acord II) hen de winst in een Wereldbekerfinale-onderdeel. Net als een dag eerder bleek het duo een maat te groot voor de concurrentie. “Breitling voelt geweldig aan en hij maakt mijn taak als ruiter gemakkelijk. Als het er makkelijk uitziet, is dat grotendeels zijn verdienste want hij doet precies wat ik van hem vraag, hij is voorzichtig en intelligent!”, vertelde de Amerikaanse na afloop. “Nu hebben we een balk voorsprong op de concurrentie maar ik reken me nog lang niet rijk, we zijn pas halverwege de strijd. Ik kan alleen maar hopen dat Breitling ook op de slotdag nog in zo’n goede vorm verkeert en we opnieuw foutloos kunnen blijven.”

Het meest dichtbij kwam Harrie Smolders met de KWPN-erkende hengst Emerald van ’t Ruytershof, die daarmee een uitstekende revanche nam na het teleurstellende eerste onderdeel. Smolders, de enige Nederlander in deze finale, is nu opgeklommen naar plek 7.