Bordeaux

Met 3 hengsten aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek bewijst Bordeaux wederom een fokhengst te zijn van geweldig niveau. Onze aangewezen hengst Karaat U.S., mv. Ferro gefokt door Johan van Laar uit Rhenen is een hengst die in de benen met zeer veel techniek en kracht loopt. Op de H.K. presenteerde Bordeaux zich zeer goed in de VHO-Trofee onder Isabel Freese en eindigde op een hele mooie 2e plaats. Ze zijn ook zeer succesvol in de Grand Prix met score's oplopend tot 72-73% en werden afgelopen zomer door hun land geselecteerd voor het E.K. dressuur in Gothenburg.

Bordeaux, met een Nederlandse fokindex van 149, is een echte stempelhengst aan het worden, zowel in Nederland als in Duitsland. Uit zijn eerste 3 jaargangen zijn al 3 hengsten door het KWPN goedgekeurd, n.l. Ferdeaux, Google en Grenoble. In Duitsland is Bordeaux vader van 12 goedgekeurde hengsten. Zijn zoon Buckingham won de 70-dagen-test in Adelheidsdorf. Overal maken de Bordeauxs veel indruk, tijdens merriekeuringen, VSN Trofee, Pavo Cup, IBOP en verrichtingstesten.

Ook in Duitsland wordt met veel lof gesproken over onze hengst Bordeaux. Op de PSI veiling 2013, 2014, 2015 en 2016 werden Bordeaux-nakomelingen verkocht voor exceptionele bedragen. Op de PSI 2015 werden zelfs 4 Bordeaux-nakomelingen geveild voor mega bedragen.

2016
Bordeaux zelf heeft zich fantastisch ontwikkeld onder Eva Möller. In 2014 en begin 2015 waren ze zeer succesvol in de Prix St. Georges met scores ver boven de 70%. In 2016 zijn ze gestart in de Grand Prix met als hoogtepunt de Finale om de Louisdor Cup. Eind 2016 kreeg Bordeaux een nieuwe amazone omdat Eva vertrok bij het Team van Kasselmann/Schockemöhle. 

Bordeaux kom uit een geweldige stam: United x Gribaldi x Donnerhall x Rousseau x Angelo xx. De Angelo xx-dochter Adone is ook de moeder van Rembrandt (v. Romadour II), Olympisch kampioen met Nicole Uphoff. Adone is ook de volle zus van Ahlerich, Europees-, Wereld- en Olympisch kampioen met Dr. Reiner Klimke en volle zus van Amon, Nederlands kampioen dressuur met Annemarie Sanders-Keyzer.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2009:
Bordeaux is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte. De draf is goed van ruimte. De galop is krachtig, bergop, goed van ruimte en gedragen. In beweging heeft Bordeaux een goede souplesse en een goede tot zeer goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Bordeaux veel aanleg en geeft zijn ruiters een goed gevoel.

Exterieur:
Goed ontwikkelde hengst die goed in het dressuurmodel staat. De hals is goed van lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en bespiering. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier loopt lang door. Het voorbeen is goed van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Fam. A. Lisman
Plein 1944 93
6511 JE Nijmegen
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2006
Stokhoogte
1.70 m
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Rheinland
Westfalen
Hannover
Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld drachtig
€ 1.350,-
Dekgeld totaal
€ 1.600,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 8.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 82.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...