Ferdeaux

2017

  • Winnaar met 72.96% selectie N.K. en ticket Jumping Amsterdam             
  • Winnend Lichte Tour-debuut met 70.34% in De Mortel   
  • W.K. Ermelo hoge klassering bij de 7-jarige Dressuurpaarden
  • Selectietraject W.K. hoogst geplaatste paard laatste ronde Ermelo

Een super fokjaar voor Ferdeaux: 2 zonen KWPN-goedgekeurd, Jerveaux en Jarville. Daarnaast werd Topmerrie Jindy Nationaal 6e in de Koninginnenrubriek van de 3-jarige merries.

Ferdeaux maakte een zeer goede indruk met zijn zonen tijdens de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. Van de negen Ferdeaux-zonen kregen er maar liefst vijf een uitnodiging voor de 2e bezichtiging in Den Bosch. Ferdeaux lijkt zich sterk te vererven en bij zijn zonen was de galop vrijwel zonder uitzondering een sterk punt. Een echte blikvanger is onze hengst Jackpot (mv. Metall), die met veel lichaamsgebruik galoppeert en in draf een goede houding met beentechniek combineert.

2016
De sportontwikkeling van Ferdeaux is ronduit fantastisch te noemen. Reservekampioen van de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden, winnaar hengstencompetitie in Roosendaal en winnaar finale KWPN-Hengstenkeuring 2016. Maar het echte talent van Ferdeaux ligt in zijn verzameling. Hij laat nu al momenten zien dat hij hiervoor zeer veel talent heeft en wij verwachten dan ook een grote dressuurtoekomst voor hem!

Ferdeaux zelf is ook zeer interessant gefokt. Zijn moeder, de prestatiemerrie Part Two is moeder van 4 Prix St. Georges paarden. Unieke fokprestatie!

  • U-Two v. Goodtimes
  • Winne-Two v. Goodtimes
  • Double Trouble Two v. Jazz
  • Ferdeaux v. Bordeaux

Zijn grootmoeder Fabiola, dochter van de dressuurvererver Zonneglans, is ook de moeder van Tiptop Mateo die destijds zeer succesvol was in de Lichte Tour.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2013:
Ferdeaux is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en heeft veel activiteit maar mag nog meer schoudervrijheid tonen. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en gedragenheid. De galop heeft zeer veel kracht, gedragenheid en ruimte. Ferdeaux beweegt met zeer veel souplesse, veel tot zeer veel zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Ferdeaux veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies
Ferdeaux kan ras, instelling, bewegingstechniek en een goed achterbeengebruik toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Fokker
Dhr. G. van Esterik
Heuningstraat 14
4051 CB Ochten
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2010
Stokhoogte
1.72 m
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld drachtig
€ 1.000,-
Dekgeld totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

Genoom 97
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 84.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...