Geniaal en Dinja winnen Prix St. Georges debuut

Dinja van Liere heeft Geniaal nu een jaar onder het zadel en bracht hem een aantal keer succesvol uit in het ZZ-Licht met scores ver boven de 70 procent. Ook in de hengstencompetitie waren ze succesvol met een tweede plaats in de eindstand van de klasse Z/ZZ-Licht. Nu gaat het succes door in de Subtop. “Dit was onze eerste buitenwedstrijd en Geniaal was best een beetje fris. Ik had een half uurtje genomen om los te rijden en dat bleek toch wat kort. Maar in de ring voelde hij gelijk heel goed. Hij heeft echt een fantastisch karakter en deed super z’n best”. “Hij is ook helemaal niet kijkerig of vervelend op andere paarden. Thuis is hij altijd fijn te rijden en op wedstrijd is dat hetzelfde. Ik ben echt héél gek met hem”, looft Dinja van Liere onze achtjarige KWPN-hengst.

Rommeltjes en slingertjes
De amazone is ook goed te spreken over de proef. “Ik denk dat Geniaal echt gemaakt is voor de Lichte Tour-proef. We hadden nu wel nog wat rommeltjes en slingertjes maar hij kan alles voor een acht. Als het wat strakker wordt denk ik dat de score zeker omhoog kan.”

Mega grote wissels
Voor het drafgedeelte verschenen meerdere achten op het protocol en volgens Van Liere valt in de series nog wist te behalen. “Geniaal springt mega grote wissels en daarom moeten we als we de diagonaal voor de serie oprijden gelijk de eerste wissel springen. Ze waren wel allemaal raak maar omdat hij zó groot van de grond springt is het nog een beetje moeilijk om hem recht en ertussen te houden waardoor de lijn iets slingerend was. Maar een jaar geleden sprong hij nog amper wissels, dus het gaat hard zat”, zegt Van Liere lachend.