Impression

Impression en Diederik van Silfhout hebben in 2017 een aantal mooie reultaten neergezet:

  • Halve finale Pavo Cup 85 Punten.
  • 3e pl. Hengstencompeitie Ermelo met 84 punten.
  • Mooie veulencollectie met een sterke afdruk in de bewegingen.  

Impression heeft een unieke bloedopbouw. Zowel vader Don Schufro, grootvader Ferro als overgrootvader Florestan I staan in de Top 10 (2015 /2016) van de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Don Schufro is ook vader van het Duitse dressuurfenomeen Weihegold die onder Isabel Werth Olympisch Teamgoud behaalde. Ook de preferente Ferro liep op een Olympiade, die van Sydney in 2000 waar onder Coby van Baalen de zilveren teammedaille voor Nederland werd behaald. Florestan I is o.a. vader van de Wereldbekerwinnaar 2016 Glock's Flirt van Hans Peter Minderhoud. De 4e tophengst in de lijn van Impression is Romancier die zijn stempel heeft gedrukt op zowel de Duitse als Deense fokkerij!

Impression's moeder was kampioene op de CK in Utrecht en liep in de top op de NMK bij de driejarigen merries. Zijn halfzus Ficara (v.Jazz), die de predikaten Elite, sport(dressuur) en IBOP (85 punten) voert, was algemeen kampioene op CK Utrecht en behaalde een 3e plaats op de nationale merriekeuring. Zijn grootmoeder, Sicara, is geklasseerd in het ZZ-Zwaar dressuur geklasseerd en ook haar moeder Nicara behaalde het sportpredicaat. Nicara bracht naast Sicara ook het ZZ-Licht paard Unicara en de Z1 dressuurpaarden Bycara en Enrique. Zijn stammoeder Elmacara (v.Sovereign Bill) was destijds ook al Z1 dressuur, ster, sport, prok en prestatie en moeder van het Grand Prix paard U-caro (v. Welt Hit II).

Impression past ons inziens het beste bij een merrie met een mooi voorbeen die ook iets compact is, maar waarvan het achterbeen verbeterd moet worden. Impression heeft van veulen af aan al heel veel achterbeengebruik en lengte in het lichaam. Dit zijn eigenschappen die hij zeker zal kunnen doorgeven! Impression heeft de kracht om te kunnen uitgroeien tot een toekomstig Grand Prix paard.

Met deze wetenschap en daarnaast een genoomwaarde van 101 en een fokwaarde van 171 maken Impression tot een zeer interessante fokhengst! KWPN-jurylid Bert Rutten roemde Impression om zijn actieve achterbeen en fantastische galop.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2016:
Impression is een dominante hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf heeft de hengst een goede afdruk, ruim voldoende ruimte, maar blijft de hengst nog wat hoog in het kruis. De galop is bergop, krachtig, goed van ruimte en extra gedragen. Impression beweegt met ruim voldoende zelfhouding en een goede souplesse en balans. Als dressuurpaard heeft Impression veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Impression kan de galoppade verbeteren. Merries dienen niet neerwaarts gebouwd te zijn.

Fokker
Dhr. M.J.C. Maat
Molenweg 9
3941 PT Doorn
Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2013
Stokhoogte
1.72 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld drachtig
€ 650,-
Dekgeld totaal
€ 900,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 101

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 7.5
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 7.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 78.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...