Impression maakt indrukwekkend debuut in het ZZ-Zwaar

Onder Diederik van Silfhout liep onze hengst naar topscores van 72,9% en 72,4%. Het was een droomdebuut voor onze Don Schufro-zoon, die in beide proeven de concurrentie ver achter zich liet. De pas zesjarige Impression, uit Wicare Elite Pref. Prok van Ferro, fokker en mede eigenaar Matthijs Maat uit Doorn, bleef in de tweede proef bijna 10% voor op de concurrentie. “Daar worden we blij van”, reageert zijn ruiter enthousiast.

Pittige proeven
“Impression liep echt heel fijn”, vertelde Diederik van Silfhout. “Het zijn best pittige proeven en hij moet natuurlijk nog zes worden. Maar hij doet alles zo makkelijk dat ik het zonde vond om te wachten. De appuyementen waren mooi en hij kan echt heel goed stappen. Daarnaast was de hele galoptour heel goed, hij springt mooie grote wissels en maakt goede pirouettes. Impression heeft geen zwakke onderdelen.”

NK Dressuur
“In januari had ik Impression een keer ZZ-Licht gestart en begin februari heeft hij op de Stallion Show gelopen. Daarna hebben we het een poosje rustig aan gedaan, maar hij leert echt snel. Het is een super werkwillig paard en hij heeft altijd goede zin. Ik ben nu nog aan het twijfelen over de planning. Als hij nog een keer 68% loopt in het ZZ-Zwaar, dan mag ik hem op het NK Dressuur starten. Dat is nog wel vroeg en hij moet het wel leuk blijven vinden. De kans is aanwezig dat ik daar start, maar ik moet kijken hoe het loopt.”