Vivaldi

Voorwaarden Vivaldi 2018:
Om een zo goed mogelijke bevruchting te behalen laten we de hengst tussen 11:00 en 12:00 `s-morgens dekken.

De klanten/fokkers die we die dag voor Vivaldi hebben, graag het sperma zelf ophalen zodat de inseminatie binnen enkele uren gedaan is. Dan hebben de fokkers ‘s-morgens ook voldoende tijd om de merrie nog een keer extra te laten controleren zodat ze de dierenarts ook zeker weet dat de ovulatie op die dag plaats vindt. Dit betekent dat er maar 1x per hengstigheid geïnsemineerd hoeft te worden en we hiermee er alles aan gedaan hebben om de merrie zo snel mogelijk drachtig te krijgen! Voor de fokkers die hiervan gebruik maken en de het werk hiervoor verrichten wordt een korting van € 500.- berekend, daardoor wordt het dekgeld dan € 2.000.-.   

Wat moeten we eigenlijk nog vertellen over de nafok van Vivaldi? Overal vallen ze op, of we nu op veulen-, merrie- of hengstenkeuringen zijn. In 2017 zijn zijn zonen Vitalis en Cennin erkend voor het KWPN. De Lichte Tour-rubrieken in Nederland worden beheerst door zijn zonen Expression, Eye Catcher, Chinook, Desperado en President's First Apple. Zijn zoon Dream Boy maakte recentelijk zijn Grand Prix-debuut met een zeer hoge score. Cennin, Vivaldi x Donnerhall, onder Madeleine Witte-Vrees zeer succesvol in de Grand Prix, Teamlid E.K. Gothenburg en reservekampioen N.K. 2017.

Vivaldi: Winnaar VHO-Trofee 2012 & Winnaar VHO-Trofee 2013

2016:
Vitalis won op het WK in Ermelo de Prix St. Georges voor dekhengsten. Al meer dan 30 nakomelingen van Vivaldi nemen deel aan Subtopwedstrijden van de KNHS. De Pavo Cup-finale voor 6-jarige dressuurpaarden was helemaal een Vivaldi-festival. No. 1, 2 en 3 waren nakomelingen van Vivaldi. Winnaar was Fenix onder Emmelie Scholtens. Reservekampioen werd President's First Apple onder Patrick van der Meer en de 3e plaats was voor Fantastique met Lynne Maas.

De Pavo Cup werd in 2014 zowel bij de 4- als bij de 5-jarige dressuurpaarden gewonnen door een nakomeling van Vivaldi. Fanita onder Emmelie Scholtens won op ruime afstand bij de 4-jarige en onze hengst Eye Catcher op ruime afstand bij de 5-jarige dressuurpaarden. De Subli Cup 2015 voor 5-jarige dressuurpaarden werd gewonnen door Fallatijn gereden door Theo Hanzon.

Op het WK in Verden 2014 werd Dancer onder Kirsten Brouwer Wereldkampioen bij de 6-jarige dressuurpaarden. Eye Catcher behaalde in 2014 & 2015 brons op het WK in Verden. In Duitsland en Denemarken maken zijn zonen Vitalis, Livaldon, Blue Hors Edelman, Blue Hors Veneziano en Van Vivaldi een sterke indruk in sport en fokkerij.

Afstamming:
In Vivaldi wordt het beste van de Nederlandse dressuurfokkerij samengebracht. Hij heeft zowel in model als beweging veel van zijn vader Krack C. en grootvader Jazz meegekregen. De beide Grand Prix hengsten domineerden de merriekeuringen en hun kinderen doen het in de sport opvallend goed. Ook overgrootvader Ulft zien we aan de basis van veel goede dressuurpaarden en heeft met Ferro een eigen dressuurlijn opgezet. De moederstam leverde in directe lijn meerdere dressuurpaarden op Z-niveau en hoger.

Officieel KWPN-onderzoeksrapport 2005:
Vivaldi is een royaal ontwikkelde, rijtypische, hoogbenige hengst die goed in het rechthoeksmodel en bergop is gebouwd. Hij heeft een aansprekend front. Vivaldi is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, ruim en heeft souplesse. De draf is ruim, gedragen, heeft souplesse en een goed gebruik van het voorbeen. Het achterbeen wordt actief gebogen en treedt goed onder. De galop is goed van ruimte en goed gedragen. Als dressuurpaard heeft Vivaldi veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare, speelse hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Mw. C. Kattenbelt-Versantvoort
Ruwenbergstraat 16
5271 AG Sint Michelsgestel
Kleur
Vos
Geboortedatum
2002
Stokhoogte
1.72 m
Familie
Nomana-stam, Merrielijn 2, fokfamilie 8
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Hannover
Mecklenburg
Rheinland
Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld drachtig
€ 2.250,-
Dekgeld totaal
€ 2.500,-
Sperma beschikbaar
Vers

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.5
Galop: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...