Wat een vrijdagavond

Twee winnaars, 3x een 2e plaats en een preferente hengst dat kan haast niet beter voor ons Hengstenstation. Het begon met het Preferentschap van onze hengst Vivaldi. Wat ziet hij er goed uit en wat een geweldige presentatie onder Hans Peter Minderhoud. Dressuurkoning Vivaldi zette de Brabanthallen weer op zijn kop en liet zien dat hij de preferente titel meer dan verdient.  
Dressuurtalent Henkie liep onder Adelinde Cornelissen opnieuw overtuigend en behaalde hiermee in de finalewedstrijd een totaalscore van 89.5 pnt. Dit bracht de totaalscore op 266 punten.
Klasse L 4-jarige dressuurhengsten
Vooraf voerden onze hengst In Style en Imposantos samen de voorlopige tussenstand aan in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur. De strijd werd in het voordeel beslecht door Imposantos die met Bart Veeze een puntje meer scoorde dan onze sympathieke In Style onder Renate van Vliet, 88 punten. In Style (Eye Catcher uit Sissy van Lorentin I) liet tijdens de competitie hele goede dingen zien onder Renate van Vliet. Kwaliteit en instelling zijn mega van deze hengst. In de eindstand werd onze chique hengst Incognito 5e onder Hans Peter Minderhoud, de finalewedstrijd werd afgesloten met 85 punten. Zowel Incognito als Grand Prix-talent Impression die op de 7e plaats eindigde maakten beide een zeer goede indruk tijdens deze finalewedstrijd. Impression toonde abnormale kracht in zijn galop onder Diederik van Silfhout.
Klasse M 5-jarige dressuurhengsten
De titel kon Total U.S. op voorhand al niet ontgaan, maar het moet elke keer toch maar weer gebeuren. Onze Totilas-zoon stond vooraf met een royale voorsprong op zijn jaargenoten en Dinja van Liere wist ook in de finale de kwaliteiten van de met veel lossigheid bewegende hengst optimaal te tentoonstellen. “Eigenlijk vinden we dat dressuur er zo uit moet zien”, verzucht Monique Peutz na afloop van de proef van Total U.S. “Zo’n fijn beeld; altijd bergop en na de ontspanning spant hij net zo makkelijk weer aan. Werkelijk fantastisch!” Total U.S. kreeg in de ereronde een staande ovatie van het publiek en dat leverde ons allemaal kippenvel op. Ook heel speciaal voor ons is dat zijn fokker en mede eigenaar Paul Schockemöhle naar Den Bosch was gekomen om zijn verrichting te zien. Dinja van Liere was ook goed voor de tweede plaats met onze hengst Hermès (Easy Game uit Bukkie keur EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek), die steeds beter in het werk gaat groeien. Dinja; “Met Hermès was ik ook heel blij. Hij was altijd de underdog en ik heb er nu echt voor gestreden. Het is zo’n vreselijk goed paard, dus ik ben superblij met plaats één en twee.” De jury oordeelde dat de stap mooi ontspannen en goed van ruimte is. "Daarvoor geven we een 8.5. De draf heeft veel takt en veel allure en uitstraling, ook in de zijgangen; een 9.0. De bewerkbare hengst laat veel mogelijkheden tot sluiten zien en krijgt voor zijn aanleg als dressuurpaard en de harmonie een 8.5.
VHO-trofee
De Vivaldi nakomelingen Desperado en Ferdinand waren één en drie. Daartussen nestelde zich onze Grand Prix-hengst Bordeaux (United uit Venna ster pref van Gribaldi, fokker Lisman Stables uit Dreumel), die met Isabel Freese al een internationaal Kampioenschap liep. Bordeaux liet ook in de VHO Trofee zien dat hij veel kwaliteiten heeft voor de zwaarste klasse. “Een proef met een hoge moeilijkheidsgraad”, oordeelt jurylid Maarten van der Heijden. “Van ontspanning in de uitgestrekte stap naar piaffe en vervolgens weer ontspannen in die uitgestrekte stap. Die combinatie hebben we nodig in de topsport. Ook de overgang van tweeërs naar eners is niet eenvoudig.” Het resultaat: 84.5% en de tweede positie.