Een Top weekend voor Just Wimphof

Winnende proef Prix St. georges Manege Prinsenstad

Renate van Uytert had vandaag onze achtjarige KWPN-hengsten Just Wimphof, De Niro x Riccione, en Johnny Depp, Bordeaux x Jazz, meegenomen voor de Prix St. Georges op de Subtopwedstrijd in Delft. Met Just Wimphof was ze het meest succesvol. Het duo won de rubriek met de fraaie score van 73,824% en daarmee ook een felbegeerd startbewijs voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam.
Met Just Wimphof stond Renate van Uytert al vroeg op de startlijst. “Hij ging echt heel fijn en ik was sowieso al heel blij. Maar het was super spannend en een sterke groep. Echt gaaf als het dan zo uitpakt, vertelt de amazone enthousiast.
 
Heel geconcentreerd
Voor de achtjarige Just Wimphof, die zowel als vijf- en als zevenjarige in de finale liep van het WK voor jonge paarden, was het vandaag zijn derde keer in de Prix St. Georges. “Het was helemaal foutloos en we hadden niet één onvoldoende. Ik had de proef goed in m’n gedachte, dacht aan de trainingen met Diederik en was heel geconcentreerd.”
 
Paar dingetjes met Johnny Depp
Johnny Depp, eveneens tweevoudig WK-finalist, liep vandaag zijn tweede Prix St. Georges-proef maar daar slopen een aantal fouten in waardoor de score uitkwam op 68,603% en de zevende plaats. “De proef met Johnny begon heel goed maar de keertwendingen gingen niet goed en na de eerste pirouette sprong hij om. Dat onderdeel telt dubbel en daarnaast hadden we nog een paar dingetjes. De draf ging super maar de galop moet nog wat meer bevestigd. Daar zit zeker nog ruimte voor verbetering in. Zeker in zo’n grote groep moet je foutloos zijn maar ik heb lekker gereden. Daar doe je het voor.”
 
Op dezelfde dag dat zijn vader Just Wimphof een ticket voor Jumping Amsterdam veroverde, liep Oliver R Tambo SV, Just Wimphof x Spielberg, onder het zadel van Mercedes Verweij naar de overwinning met 91 punten bij de driejarigen op de KWPN Zuid-Holland Dressage Cup. Ook tekende Just Wimphof voor het vaderschap van de nummer twee, Othello, mv. Sir Sinclair. Tatum Nugteren stuurde de donkerbruine hengst naar 87 punten. Een paar weken geleden reed Mercedes Verweij de zwartbruine ruin al naar de tweede plaats in de Noord-Holland Cup. Othello werd begin november derde op KWPN Young Talents en de week daarna won hij de EquiSport Cup in Velddriel. De 3e Just Wimphof-nakomeling in de top-10 was Odessa Jouwertje, mv. Dream Boy, op een mooie 6e plaats onder Jose van Haaren met 81 punten.

Renate van Uytert had vandaag de achtjarige KWPN-hengsten Just Wimphof (De Niro x Riccione) en Johnny Depp (Bordeaux x Jazz) meegenomen voor de Prix St. Georges op de Subtopwedstrijd in Delft. Met Just Wimphof was ze het meest succesvol. Het duo won de rubriek met de fraaie score van 73,824% en daarmee ook een felbegeerd startbewijs voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam.