Brons voor Lennox U.S. en Jill

De finale van de zesjarigen kende een spannend en verrassend slot. Niet de winnaar van de kwalificatie Hesselhoej Down Town of de nummer twee Las Vegas gingen er met de hoofdprijs vandoor maar het was Global Player OLD (v. Grand Galaxy Win) die het goud won. Er was een hele mooie bronzen plak voor de KWPN-hengst Lennox U.S. (v. Grand Galaxi Win) die gereden werd door de pas zeventienjarige amazone Jill Bogers.

Vooral de perfecte harmonie van de winnaars Eva Möller en Global Player OLD werd geroemd door de jury. “Een foutloze proef” aldus Katrina Wüst. De zwarte Oldenburger hengst is in eigendom van Helgstrand en Schockemöhle en werd gefokt door Henrik Hansen. “Een heel indrukwekkend paard met een krachtige en ritmische draf, waarbij het achterbeen goed meekomt. Er viel niet veel op aan te merken” aldus de jury. De draf kreeg een 9.8 en de enige echte opmerking ging over de stapverruiming die nog wat actiever had gemogen. “De galop is bergop met een fijne afdruk en veel ruimte. Paard en amazone werken samen in perfecte harmonie, er waren geen fouten. We hebben veel vertrouwen in de toekomst van deze hengst.” Waarna twee tienen voor gelatenheid en perspectief op het scorebord verschenen.

Stalen zenuwen
Jill Bogers moet wel over stalen zenuwen bezitten want het publiek in het stadion leefde goed mee waardoor er een uitbundige sfeer hing. Een lastige omgeving voor de jonge paarden en al helemaal met zo’n jonge amazone. Maar zij kwam waarvoor ze was gekomen, een zo goed mogelijke proef neerzetten. En dat lukte. Lennox U.S. (Grand Galaxy Win uit Herarona elite pref IBOP D-OC van Rousseau, fokker B. Wilschut uit Bosschenhoofd) toonde zich heel harmonieus met een lichtvoetige drafreprise en een sterke galoppade met mooie wissels. Katrina Wüst sprak namens de jury: “De draf heeft een zeer goed ritme en is makkelijk te verzamelen, een 8.7. De stap zou iets ruimer mogen zijn met een fractie meer schoudervrijheid, daarvoor een 7.9. Maar de galop is imponerend en mooi bergop, een 9.4. Ook waren de wissels van Lennox U.S. een highlight. Een paard dat echt mee wil werken dus voor gehoorzaamheid een 9.5 en voor perspectief een 9.0.” Daarmee kwam het totaal op 89% en daarmee verzekerde Bongers zich van het Brons.

Las Vegas op vier
Een positie die we op voorhand wellicht eerder aan Las Vegas hadden voorbedacht. Emmelie Scholtens kon echter net niet het niveau laten zien van de voorrondes met de imponerende zoon van Ferdeaux (uit Dalia Delin ster PROK van Wynton, fokker J. Deenen uit Heijen). Ook nu viel hij op mijn zijn enorme kracht en grote bewegingen, de draf werd dus weer beloond met een 9.5. De stap was echter iets gespannen waardoor deze bleef steken op 7,9. “De galop was mooi bergop met veel aanleg tot verzamelen, een 9,6. In de gehoorzaamheid moeten we echter meenemen dat alle vier de wissel niet helemaal doorgesprongen werden en dat er soms sprake was van wat verlies in ritme, een 7.9.” En met een 8.8 voor perspectief kwam het totaal op 87.4%, de vierde plaats.