Donier

Geeft zijn effectieve, productieve basisgangen overtuigend door.

Donier heeft goedgekeurde zonen, zeer succesvolle jonge sportpaarden, waaronder de Dobrock-finalist Double Agent Dobby/Tessa Frank, en dure veulens. Donier maakte al vroeg naam als uiterst waardevolle vererver. Hij voltooide zijn verrichtingstest in Schlieckau met verwachte hoogtepunten in de basisgangen, prestatiebereidheid en algemene indruk (elk 9,0) in de topgroep van het veld.

Vader De Niro, zelf al op achtjarige leeftijd succesvol in de Grand Prix-klasse en winnaar van de Hamburg Dressage Derby onder rijmeester Dolf-Dietram Keller, voerde zes jaar op rij de WBFSH-ranking van de beste dressuurverervers ter wereld aan. Er is geen kampioenschap waarin zijn nakomelingen, waaronder Desperados FRH/Kristina Bröring-Sprehe, Dablino/Anabel Strahlhol, D'Agostino FRH/Fabienne Müller-Lütkemeier, Delgado/Beatriz Ferrer-Salat/ESP, Voice/Edward Gal/NED, Deep Impact/Severo Jurado Lopez/ESP en Darco van De Niro ZS CH/Charlotte Lenherr/SUI streden om medailles. Meer dan 260 paarden van gevorderd niveau, alleen al in Duitsland geregistreerd, verzamelden meer dan 3,4 miljoen euro aan prijzengeld voor hun vader. Met ruim 100 goedgekeurde zonen had de Hannoveraanse hengst van het jaar 2008 een blijvende invloed op de fokkerij.

Moeder Thery plaatste zich onder haar sportnaam Toto Chanel in de dressuurpaardenproeven en bracht de Ib hoofdpremiewinnaar Fürst Toto (v. Fürstenball). Onze twee hengsten Fair Deal (v. Franklin) en Escanto PS (v. Escamillo) komen uit haar dochter Fairytale PS (v. Fürstenball). Eerstgenoemde won brons op de Oldenburgse Staatskampioenschappen en won een reeks dressuurpaardenproeven, laatstgenoemde won zijn twee verrichtingsproeven - elk met recordscores en werd Bonds- en Oldenburgs Staatskampioen.

Moedersvader Totilas won tweemaal goud op het EK in Windsor/GBR in 2009 en drie gouden medailles op de Wereldruiterspelen in Lexington/USA in 2010. In 2010 won hij ook de Wereldbekerfinale in 's-Hertogenbosch/NED. Hij vestigde meerdere keren compleet nieuwe records in de Grand Prix-arena.

De grootmoeder Lasira is een halfzus van de goedgekeurde Oldenburgse vice-staatskampioen en tweemaal geplaatst op de federale kampioenschappen dressuurpaarden, Lord Schufro OLD (v. L’Espoir) en van de premiehengst Fürsten Hit (v. Fürstenball). Lasira bracht zelf een goedgekeurde Foundation-zoon. Haar dochters Disney’s Dory (v. Desperando) en Gallery (v. Governor)/Andrea Timpe vierden successen in de gevorderdenklasse. De Gallery-zoon Sergeant PS (v. Sir Donnerhall I) werd goedgekeurd in Mecklenburg en werd de topprijs op de online veiling Schockemöhle voor 114.000 euro.

De derde generatie halfbloed Londonderry was keuringswinnaar in 1997, federaal kampioen in 1999 en Hannoveraanse hengst van het jaar in 2013. Hij zorgde voor de duurzame distributie van het waardevolle edele bloed van zijn vader Lauries Crusador xx.

De overgrootmoeder Sunny-Girl is een volle zus van de S-winnende vader Sunny-Boy (v.Sandro Hit). Haar grootmoeder Fiesta bracht op haar beurt de bekende vader en Olympisch team derde Don Schufro/Andreas Helgstrand/DEN.

Uit de beroemde Finse stam komen ongeveer 50 goedgekeurde hengsten, waaronder: de kersverse tweede Westfaalse reservekampioen Cirion en Blue Hors Don Schufro/Andreas Helgstrand/DEN, Birkhof's Topas FBW/Victoria Max-Theurer/AUT, Lord Leopold/Victoria Max-Theurer/AUT, Sir Oliver/Madiat Zurheide, Blue Hors Zatchmo/Agnete Kirk Thinggaard/DEN, Tailormade Red Rebel/Ellen Brigitte Farbrot/NOR, Blue Hors Veneziano/Agnete Kirk Thinggaard/DEN, de tweevoudig WK-finalist Just Wimphof, Adelfos, Aldato, Don Primero, Radetzky en Rio Negro, evenals internationaal succesvolle springpaarden als Cindy Crawford/Piet Raymakers/NED, Elastique/Jörg Münzner/AUT, Enigk en Feuerdorn/beiden Hans-Günter Winkler en de topdressuurpaarden Finnländerin/Madeleine Witte-Vrees/NED, Ferrera/ Jacqueline Wing Ying Siu/HKG, Macbeth/Willi Schultheis, Malteser/Otto Lörke, Mariano/Dr. Josef Neckermann, Rubelit/Christine Stückelberger/SUI en Tiga/Heinz Lammers, evenals Fabina, de winnende merrie van de Oldenburg Elite Mare Show 2003, en de federale kampioen van 2016, Festina PS.

Rechtstreekse De Niro-zoon uit de bekende Finse lijn.

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2015
Stokmaat
1.71 m
Familie
JUROMETTE, Hannover Stutenstamm 1189803, Schridde 659
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Zweden

 

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...