Fürst Dior

Sporttest 2021 in Münster Handorf
Fürst Dior liep zeer goed onder Renate van Uytert- van Vliet in de vrije training op zondag. De training onder toeziend oog van de jury en de wedstrijdproef op maandag kreeg dan ook een lovend commentaar van de jury. Op dinsdag onder de testruiter wilde hij wat moeilijk zijn overgangen maken van stap naar draf, wilde gelijk in galop aanspringen en terug van galop naar draf. Dit drukte zijn punten wel maar kwam toch nog op een mooie eindscore van 8.28 punt. Draf 8.8 - Galop 8.3 - Stap 8.0 - Rittigkeit 8.1 - Gesamteindruk 8.3. 

In 2020 hebben we een goede groep veulens gezien van Fürst Dior. Vaak hebben ze de uitstraling van vaders Fürstenball en grootvader Sir Donnerhall. Ze lopen gemiddeld met een mooie oprichting en sluiten daarbij mooi aan in het achterbeen. Ze hebben allemaal een mooie donkere kleur en veel front. Opvallend is ook dat vele nakomelingen van hem een zeer goede stap hebben.    

Sporttest gewonnen in Münster-Handorf met zeer goede score van 8.83

Rittigkeit 9.1
Stap 9.2
Draf 8.4
Galop 8.5

Totaal 8.83

Goede 14-dagen test Schlieckau
Instelling 9.0 (Leistungsbereitschaft)
Interieur 9.0
Karakter 9.0
Rittigkeit 8.5
Galop 8.5
Draf 8.0
Stap 7.5 (Was beetje gespannen in zijn laatste test)

In Fürst Dior lijkt alles samen te komen. De reservekampioen van Mecklenburg heeft nieuw bloed voor de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij met de basis van de Duitse stempelhengsten. Zijn vader Fürstenball, zelf Bundeschampion, is een invloedrijke hengst binnen de Europese dressuurpaardenfokkerij met vele bekende nakomelingen. Op het W.K. voor 7-jarige dressuurpaarden had Fürstenball maar liefst 3 nakomelingen in de finale. Bronzen medaillewinnaar Fürsten-Look onder Isabel Freese, 4e plaats Heiline's Danciera onder Carina Cassoe Krüth en Nexolia Feodoro met Simone Pearce (14e).

Moedersvader, zelf reserve-wereldkampioen Sir Donnerhall is in 2017 de top-10 binnengekomen op de WBFSH-sire ranking. Sinds jaren domineren Sir Donnerhall-nakomelingen het Bundeschampionat in Warendorf. Sa Coeur werd onder Eva Möller wereldkampioen bij de 5- en 6-jarige dressuurpaarden. Sir Donnerhall is een hengst die ras, uitstraling en een modern dressuurpaard brengt. De derde generatie is de topvererver en Grand Prix-hengst Rubinstein I die een rij aan internationale GP-paarden gegeven heeft, o.a. Renoir-Unicef, Rohdiamant, Relevant, Robinson, Rubinstar, Ravell en Rubiquil.

Uit zijn kleine moederstam lopen diverse nakomelingen van Duitse M-dressuur tot  Lichte Tour-niveau. Meerdere goedgekeurde hengsten komen uit deze kleine moederlijn zoals Dream Rubin, Self Control en Nairobi. In de 5e generatie komen we Welt As tegen, de vader van Anky's Olympiade-paard Bonfire. 

Maar niet alleen afstamming is belangrijk, zijn eigen kwaliteit en talent is minstens zo belangrijk. Fürst Dior heeft zeer veel wil om te werken en laat zich ook fijn bewerken. Wij verwachten een heel grote toekomst voor hem. 

Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.71 m
Familie
SCHIMONI II, Oldenburger Stamm
Goedgekeurd voor

Mecklenburg
Oldenburg
Hannover

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 1.000,-
Dekgeld totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 104
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...