Fürst Dior

Sporttest gewonnen in Münster-Handorf met zeer goede score van 8.83

Rittigkeit 9.1
Stap 9.2
Draf 8.4
Galop 8.5

Totaal 8.83

Goede 14-dagen test Schlieckau
Instelling 9.0 (Leistungsbereitschaft)
Interieur 9.0
Karakter 9.0
Rittigkeit 8.5
Galop 8.5
Draf 8.0
Stap 7.5 (Was beetje gespannen in zijn laatste test)

Springen 7.48

In Fürst Dior lijkt alles samen te komen. De reservekampioen van Mecklenburg heeft nieuw bloed voor de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij met de basis van de Duitse stempelhengsten. Zijn vader Fürstenball, zelf Bundeschampion, is een invloedrijke hengst binnen de Europese dressuurpaardenfokkerij met vele bekende nakomelingen. Op het W.K. voor 7-jarige dressuurpaarden had Fürstenball maar liefst 3 nakomelingen in de finale. Bronzen medaillewinnaar Fürsten-Look onder Isabel Freese, 4e plaats Heiline's Danciera onder Carina Cassoe Krüth en Nexolia Feodoro met Simone Pearce (14e).

Moedersvader, zelf reserve-wereldkampioen Sir Donnerhall is in 2017 de top-10 binnengekomen op de WBFSH-sire ranking. Sinds jaren domineren Sir Donnerhall-nakomelingen het Bundeschampionat in Warendorf. Sa Coeur werd onder Eva Möller wereldkampioen bij de 5- en 6-jarige dressuurpaarden. Sir Donnerhall is een hengst die ras, uitstraling en een modern dressuurpaard brengt. De derde generatie is de topvererver en Grand Prix-hengst Rubinstein I die een rij aan internationale GP-paarden gegeven heeft, o.a. Renoir-Unicef, Rohdiamant, Relevant, Robinson, Rubinstar, Ravell en Rubiquil.

Uit zijn kleine moederstam lopen diverse nakomelingen van Duitse M-dressuur tot  Lichte Tour-niveau. Meerdere goedgekeurde hengsten komen uit deze kleine moederlijn zoals Dream Rubin, Self Control en Nairobi. In de 5e generatie komen we Welt As tegen, de vader van Anky's Olympiade-paard Bonfire. 

Maar niet alleen afstamming is belangrijk, zijn eigen kwaliteit en talent is minstens zo belangrijk. Fürst Dior heeft zeer veel wil om te werken en laat zich ook fijn bewerken. Wij verwachten een heel grote toekomst voor hem. 

Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.69 m
Familie
SCHIMONI II, Oldenburger Stamm
Goedgekeurd voor

Mecklenburg
Oldenburg
Hannover

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 1.000,-
Dekgeld totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 104
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...