Fürst Toto

Fürst Toto is zeer interessant gefokt uit de combinatie van modellenmaker Fürstenball met de kracht van Totilas, daarnaast de zeer sterke moederstam met aan de basis de merrie Fantastica. Zij is op haar beurt de volle zus van Blue Hors Don Schufro en een rij aan internationale sportpaarden, topmerries en goedgekeurde hengsten. Ook onze jonge tophengst Just Wimphof komt terug op deze stammerrie.

Met een totaal score van 8.46 behoorde de mooie en altijd met veel schwung bewegende Fürst Toto tot de dressuurtop van de 14-dagen test in Schlieckau 2018 en doorliep hij in 2019 met succes de 50 dagen test. Fürst toto is een complete hengst die veel indruk maakt met zijn formaat, voorkomen, hengstenuitstraling, 3 zeer goede basisgangen en een fantastische afstamming. Dit geeft hij ook aan zijn veulens door, Fürst Toto’s veulens domineerden afgelopen jaar in Duitsland vele shows en veilingen. Met For the Best, die voor 37.000 euro werd verkocht, leverde hij bijvoorbeeld de topprijs van de PS Online Veulenveiling. Fürst Toto, winnaar van de IB Hoofdpremie in Oldenburg. Deze wordt toebedeeld aan 4-jarige hengsten die opvallen met hun eigen aanlegtest en nafok. 

Van vader Fürstenball hoeven we eigenlijk weinig meer te vertellen, vanaf het begin heeft hij zijn stempel gedrukt op de dressuurfokkerij. Moedersvader Totilas, de levende legende, die onder Edward Gal tot ongekende hoogte steeg, Wereldkampioen en Wereldrecordhouder, is het dressuurpaard dat de dressuurwereld een nieuwe dimensie gegeven heeft. Ook op de afgelopen KWPN-hengstenkeuring maakte Totilas weer vele emoties los. 

Zijn moeder Thery heeft in vele jonge paarden competities zeer goed gepresteerd onder de naam Toto Chanel. Thery heeft door middel van embryo-transplantatie ook de hengst Donier v. De Niro gegeven die even oud is als Fürst Toto. Overgrootmoeder Lasira is halfzus van de goedgekeurde hengst Lord Schufro. Oldenburger reserve ‘Landeschampion’ en gekwalificeerd voor het Bundeschampionat. Uit deze stam komen vele succesvolle Prix St. Georges en Grand Prix-paarden, o.a. Blue Hors Veneziano, Classico, Don Primero, Cafe au Lait, Sunny Boy, Sir Oliver, Moosbachhof’s Peron, Lord Leopold, Tailormade Red Rebel, Topas, Salutation, Sampras, Blue Hors Zatchmo en Blue Hors Don Schufro.

 

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

 

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2015
Stokhoogte
1.74 m
Familie
JUROMETTE, Hannover Stutenstamm 1189803, Schridde 659
Goedgekeurd voor

Hannover
Mecklenburg
Oldenburg
Rheinland
Westfalen

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

WFFS-positief

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...