Johnny Cash

Hengstencompetitie 2018/2019
Johnny Cash heeft onder Theo Hanzon aansprekende resultaten neergezet in de KWPN-Hengstencompetitie. 

  • 6e plaats 4-jarige dressuurhengsten Zuidbroek met 80 punten
  • 8e plaats 4-jarige dressuurhengsten Ermelo met 79 punten
  • 7e plaats 4-jarige dressuurhengsten De Peelbergen met 80 punten

Johnny Cash heeft alle kwaliteiten voor de hogere dressuursport. Hij heeft een zeer sterk en krachtig achterbeen en loopt al met zeer veel balans. Dit heb je zeer zeker nodig richtig het zwaardere werk, zoals de piaffe en passage. Zijn galop wordt zeer effectief gesprongen en maakt hem ook zeer geschikt voor het zwaardere werk zoals de series en changementen. In de jonge paardencompetities krijg je dan vaak niet hoger als een 8.

Wij kijken met veel verwachting uit naar zijn eerste veulenjaargang!

2018
Johnny Cash  toonde zich zeer goed op de KWPN-Stallionshow. Met zijn zeer elegante draf en sterk ondertredend achterbeen liet hij zien tot de beste van deze jaargang te behoren!

Eind 2017 is onze fraai gemodelleerde hengst Johnny Cash KWPN-goedgekeurd na het goed doorlopen van het Najaarsverrichtingsonderzoek. Naast zijn mooie exterieur, fijne basisgangen is hij ook zeer interessant gefokt met veel Trakehnerbloed, via vaderszijde de talentvolle hengst Bon Bravour zoon van de Grand-Prix dressuurhengst Painted Black uit een Chronos moeder. Via moederszijde de Preferente hengsten Flemmingh en Jazz x de KWPN en Trakehner Tophengsten Chronos en Doruto. Deze veredeling is dan ook duidelijk te zien in het fraaie model en uitstraling van Johnny Cash. Wij zijn zeer verheugd deze hengst te kunnen aanbieden voor het dekseizoen van 2018. 

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2017:
Johnny Cash is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte. De galop is bergop met een ruim voldoende tot goede ruimte. Johnny Cash beweegt met een goede houding, goede balans en een goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Johnny Cash ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Johnny Cash is een royaal ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met veel uitstraling. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofdhalsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed bespierd. De schouder is goed van lengte en goed bespierd. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, iets smal en goed van kwaliteit.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/Aanparingsadvies:
Johnny Cash kan het model verbeteren en lichtvoetigheid en rijdnaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Fokker
Fam. A. Gijsbers
Dintherseweg 40
5472 LG Loosbroek
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2014
Stokhoogte
1.72 m
Familie
fokfamilie 1872
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 650,-
Dekgeld totaal
€ 900,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 101
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 7.5
Souplesse: 7.5
Houding en Balans: 8.0
Rijdbaarheid en Instelling: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 7.5
Totaal: 78.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...