Kardesh

Zijn opvallende mooie verschijning maakte direct indruk op de juryleden van het KWPN. Met zijn wil om te werken en zijn indrukwekkende prestaties profileerde Kardesh zich tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek. Het uitzonderlijke talent van Kardesh is dan ook geen toeval als je zijn pedigree bestudeerd. Kardesh is een zoon van Etoulon die onder Jur Vrieling momenteel al met succes op 1.50 m niveau wordt uitgebracht. Etoulon vererft uitzonderlijk goed en heeft o.a. al 4 jaar op rij de nationale veulen kampioen gebracht. Moeder Eukarla II V is een dochter van topvererver Zirocco Blue. Zij liep zelf een zeer goede EPTM met o.a. 8-en voor reflexen en vermogen. Met verder in de pedigree respectievelijk Corland – Ahorn – Joost- Wagner kent deze lijn geen zwakke plekken. Kardesh, afstammend van de allerbeste springpaarden verervers! Een uitzonderlijke opeenstappeling van GP hengsten die allen op het allerhoogste niveau hebben gepresteerd. Uit de bekende Carla stam die al generaties lang top springpaarden voortbrengt!

Met een 8.5 voor techniek, een 9.0 voor vermogen, gezegend met een fantastisch model én met geweldig veel hengst-opdruk, is Kardesh een hengst voor de toekomst!

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2018:
Kardesh is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en gedragenheid. In beweging heeft de hengst veel houding en ruim voldoende balans. De galop is krachtig en goed van ruimte en gedragenheid. Kardesh springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen, een goed tot zeer goed lichaamsgebruik en voorbeentechniek. De sprong achter wordt ruim voldoende tot goed afgemaakt waarbij op de sprong het achterbeen soms wat lang blijft. Kardesh lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Kardesh veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Kardesh kan het model verbeteren en springkwaliteit en met name techniek en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

 

Kleur
Schimmel
Geboortedatum
2015
Stokhoogte
1.73 m
Familie
Karla-stam, Merrielijn 6, fokfamilie 721
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 950,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

WFFS-vrij

KWPN Ondersoeksrapport:

Galop: 8.0
Reflexen: 8.0
Techniek: 8.5
Vermogen: 9.0
Rijdbaarheid 7.5
Instelling: 8.0
Aanleg als springpaard: 8.5

Totaal: 82.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...