Le Kannan

De mooiste Kannan-zoon in Nederland gefokt uit een van de sportiefste families met aantrekkelijk veel talent

Afstamming:
Zijn vader, de wereldbroemde hengst Kannan, behoeft eigenlijk geen toelichting. Hij wist in de sport te imponeren tijdens grote Kampioenschappen als het EK van 2005 en won diverse Grote Prijzen en Nations Cups onder Michel Hecart.
In de moederlijn van Le Kannan vinden we diverse stempelhengsten op rij, zoals onze  keurhengst Hors La Loi II, de preferente Burggraaf en de keurhengst Le Mexico. Moeder Zereusa S sprong zelf naar 80 punten tijdens de IBOP en bereikte in haar sportcarrière het 1.40m-niveau. Haar moeder Heidi bracht van New York een 1.30m-paard en is grootmoeder van een aantal andere paarden op dat niveau. De daaropvolgende moeder is Brigitte (v.Le Mexico), en zij is niet alleen de moeder van het Grand Prix-paard Re Mexico (v.Concorde), maar ook de grootmoeder van KWPN-hengst Etoulon VDL, die op 1.50m-niveau actief is. Ook komen uit haar nafok onder andere de sportpaarden Broken Heart (v.Concorde, 1.60m), Corleone (v.Vincenzo, 1.50m), Edoctro (v.Indoctro, 1.50m), Tereusa (v.Heartbreaker, ISP) en de KWPN-hengst Levi VDL (v.Arezzo VDL). Uit de moederlijn komen eveneens de internationale springpaarden Illusion (v.Calvados) en Oteusi (v.Burggraaf).

Officieel KWPN-onderzoeksrapport 2020:
Le Kannan is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken en is soms nog wisselend in de aanleuning. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is op de voorhand en ruim voldoende van ruimte. De galop is op de voorhand en ruim voldoende tot goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en balans. Le Kannan springt zeer goed met de schoft naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een goede voorbeentechniek en veel lichaamsgebruik. De sprong achter wordt doorgaans goed afgemaakt. Le Kannan lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Le Kannan veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel. 

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Le Kannan kan springkwaliteit, en met name techniek en vermogen, toevoegen aan de
springpaardenfokkerij.

Fokker
E.& J.M. Sleutels
Heldensedijk 12
6088 NT Roggel
Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.69 m
Familie
Koteusi-stam, Merrielijn 114, fokfamilie 176
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 600,-
Dekgeld totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 105
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop: 7.5
Reflexen: 8.5
Techniek: 8.5
Vermogen: 8.5
Rijdbaarheid: 7.5
Instelling: 8.0
Aanleg als sprinpaard: 8.5

Totaal: 81.5

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...