Lennox U.S.

Lennox U.S. veroverde de reserve-titel tijdens de KWPN-Hengstenkeuring 2019 dankzij zijn uitgebalanceerde draf, waarin hij veel houding, een fantastische techniek en veel souplesse toont. De commissie roemde de galop van onze hengst Lennox die hij toonde met veel elasticiteit, de goede ruimte en hij kan ook nog eens heel makkelijk changeren. Daarbij stapt hij met veel lichaamsgebruik en een goede ruimte.

Lennox U.S. heeft een prachtig model, is groot, hoogbenig, langgelijnd en valt op met zijn geweldige uitstraling. Hij heeft alles in zich om de fokkerij een boost te geven en in de sport het hoogste niveau te halen. Dat was voor ons de reden om Lennox samen met Paul Schockemöhle aan te kopen van zijn fokkers Bas en Trudy Wilschut, die nog mede-eigenaar blijven.

Lennox U.S. is in dezelfde stal geboren als de tophengst Blue Hors Zack. Sterker nog, zijn moeder Herarona is de volle zus van de voormalige KWPN-Keuringskampioen, die met zijn vierde plaats in de Wereldbekerfinale in Gothenburg tot de allerbeste paarden van de wereld hoort. In de fokkerij is Blue Hors Zack zeker een begrip. Zijn oudste kinderen breken door op het hoogste niveau en Zack heeft in Europa inmiddels zijn eigen hengstenlijn opgezet met meer dan 35 goedgekeurde zonen.

Lennox U.S. moeder Herarona deed een goede aanlegtest waarmee ze het IBOP- en elitepredicaat verdiende nadat ze als driejarige al deelnam aan de Nationale Merriekeuring. Ze hoort daarmee tot de beste merries van haar jaargang. Lennox U.S. is haar eerste nakomeling.

De achtjarige Grand Galaxy Win, vader van Lennox U.S., maakt naam als vererver. Uit zijn eerste jaargang zijn drie zonen goedgekeurd bij het DWB in Denemarken. Lennox is één van de aangewezen hengsten uit zijn tweede jaargang, waarvan de Duitse keuringskampioen Global Player (mv.Don Schufro) Grand Galaxy Win nog bekender maakte.

Grand Galaxy Win nam als vijfjarige deel aan het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo en maakte daarmee zijn getoonde aanleg in het verrichtingsonderzoek waar. Grand Galaxy Win is gefokt uit de succesvolle sport- en keuringsstam van familie Toonen-Arts en heeft in Apache een succesvol Grand Prix-paard als vader.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2020:
Lennox U.S. is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief maar zou meer uit de schouder mogen komen. De draf is goed van ruimte met een actief achterbeen dat goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed van ruimte en is gedragen. Lennox beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Lennox veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Lennox U.S. kan het model, houding en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Fokker
Dhr. B. Wilschut
Zandstraat 1
4744 RL Bosschenhoofd
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.71 m
Familie
2126
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 750,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 99
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.0
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 79.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...