Livius

Overal zagen we afgelopen zomer de veulens van onze hengst Livius opvallen met hun fantastisch voorbeen. Ze werden zeer goed verkocht op meerdere veulenveilingen. Tijdens de Excellent Dressage Sales werden maar liefst 4 veulens van hem voor meer dan € 100.000.- verkocht! Zijn moeder Blueberry-Utopia werd altijd geroemd om haar mega voorbeen. Livius heeft zelf ook een geweldig voorbeen, daarnaast ook zijn moeder en moedersvader Vivaldi, dit is zo sterk verankerd in hem dat hij dit zeer sterk doorgeeft aan zijn kinderen. Dit in combinatie met de sterke verbindingen die zijn vader Bordeaux doorgeeft, kan Livius tot een uitermate sterke fokhengst maken.

Complete hengst: Hengstenmodel met 3 goede basisgangen! 

Zeer interessant gefokt:
Bordeaux x Vivaldi x Nimmerdor x Aktion

Uitermate goed afstammelingenrapport:  
De veulens van Livius zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot zeer goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De veulens hebben een aansprekende voorhand, met een ruim voldoende lange hals die verticaal gesteld is en goed van bespiering. De schouder is goed van ligging, bij meerdere veulens is de schouder duidelijk schuin gelegen. De rug en lendenen zijn goed van bespiering. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van voren gezien doorgaans correct. Het achterbeen is doorgaans correct gesteld. De kootstand is doorgaans correct. De stap is ruim voldoende van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende ruimte en ruim voldoende tot veel souplesse, kracht en balans. De galop heeft een ruim voldoende ruimte en ruim voldoende tot veel souplesse, afdruk en balans.   

KWPN-Fokadvies
Livius kan de voorhand verbeteren, maat en formaat, schoudervrijheid en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Onze hengst Livius, zoon van onze succesvolle Grand Prix en sterk verervende hengst Bordeaux, brengt ook van moederszijde flink wat dressuurgenen mee. Zijn moeder Blueberry-Utopia elite, sport-(dres) is ZZ Zwaar geklasseerd en na haar sportcarrière ingezet in de fokkerij. Livius is haar eerste nakomeling. Grootmoeder Lady Utopia, Kampioene van Noord Brabant en dubbel UTV, heeft de predicaten ster, preferent en prestatie. Zij is moeder van de Lichte Tour stermerrie Angelina-Utopia (v.Tuschinski) en het ZZ Licht paard Rambo-Utopia (v.Rohdiamant). Overgrootmoeder is de bekende predicaatrijke Lichte Tourmerrie Halla Utopia (v.Aktion) die vooral bekendheid geniet dankzij haar goedgekeurde keurzoon Olivi (v.Jazz) die in de Grand Prix is uitgebracht door de Fransman Marc Boblet. Ook staat zij te boek als de moeder van de Intermediaire I gestarte Bolzano Utopia (v.Rubin Royal) en Frederico Utopia (v.Wynton) die Lichte Tour achter zijn naam heeft staan.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2019:
Livius is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, schreidend, goed van ruimte met een goede souplesse. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte met een achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop heeft een goede afdruk, is bergop met een goede tot zeer goede ruimte en balans. Livius beweegt met een goede tot zeer goede houding, veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Livius veel tot zeer  veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Livius kan maat en formaat, schoudervrijheid en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

Fokker
Dhr. R. van den Heuvel
Hoge Zandschel 36
5171 TH Kaatsheuvel
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.73 m
Familie
Nomana-stam, Merrielijn 2, fokfamilie 8
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 950,-
Dekgeld totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 104
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 84.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...