Lord Europe

Voor Lord Europe is er (gelukkig) veel aanvraag, wij zijn 1/3 eigenaar van hem en krijgen daarom ook 1/3 van zijn sperma naar Nederland. Dat is in het seizoen niet genoeg om naar de fokkers of collega hengstenhouders te sturen. Dit was geen probleem tot ongeveer 15 april. Wij vragen u dit voorjaar / zomer voor diegene die graag gebruik van Lord Europe wil maken om de merrie naar ons Hengstenstation te brengen. Hier kunnen we alles op eisprong insemineren. Voor verdere info en het brengen van uw merrie kunt u met ons kantoor contact opnemen 0487-573203.
Daarom staat bij bestellen ook uitverkocht, zodat mensen niet online kunnen bestellen.

De eerste veulens lijken héél apart, rasuitstraling, veel front en bewegen met mega veel voorbeen!

Fantastische presentatie van Lord Europe tijdens de Hengstenshow van Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand.

Lord Europe behoorde tot één van de Tophengsten tijdens de Hannoveraanse Hengstenkeuring. In deze kwalitatief enorm sterke keuring werd hij door publiek en jury bejubeld en uitgeroepen tot Prämienhengst. Hannover mag deze winter wel gezien worden als één der allersterkste Hengstenkeuringen van geheel Duitsland. Dat hij gewild was bleek wel uit de veiling waar hij voor het enorme bedrag van € 800.000.- verkocht werd aan het driemanschap Joop van Uytert, Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand. Wij zijn blij en trots dat wij van deze hengst mede-eigenaar zijn!

Vader Lord Leatherdale, maakte deze zomer indruk met zijn zonen Everdale en de Wereldkampioen van de 7-jarige dressuurpaarden Glamourdale. Dit in combinatie met de helaas veel te vroeg overleden hengst Boston, Siegerhengst 2008, succesvol onder Isabell Werth en daarnaast een sterke staat van dienst heeft in de fokkerij o.a. met de Siegerhengst van Westfalen Borsalino. Uit de grootmoeder van Lord Europe, de St.Pr.merrie Lasjen P komt het succesvolle dressuurpaard Lady Leatherdale en ze is halfzus van het Grand Prix-paard Krack (v. Krack C) en Lolly Pop (v. Lancer III) op 1.45m succesvol.

Deze zeer sterke moederlijn is verankerd met vele goede dressuur en springpaarden die ontstaan is bij de Limburgse fokker Henk van Wylick uit Velden. Uit zijn stammoeder Iegola (v. Ramiro) fokte hij Bodina W (v. Balou du Rouet) die moeder is van maar liefst 3 goedgekeurde hengsten, waaronder Eldorado de Hus (v. Diarado).

Kleur
Zwart
Geboortedatum
2016
Stokhoogte
1.71 m
Goedgekeurd voor

Hannover
Oldenburg
Mecklenburg
Rheinland
Westfalen,
Zuid Duitse Stamboeken 

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 1.050,-
Dekgeld totaal
€ 1.300,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom: 100
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

 

 

 

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...