Total Diamond PS

Eersteklas veulenmaker!

Total Diamond PS ontving de Oldenburg Ib hoofdpremie voor zijn uitmuntende eerste jaargang veulens, die onder meer de topprijs van 44.500 euro opleverden op de OnLive-veiling in Westfalen, Total Dance. Verdere succesverhalen: Tumala kostte 36.000 euro op de Oldenburgse elite hybride veulenveiling. Het winnende bod op Titanium bedroeg 32.000 euro. Tizian, gefokt uit een halfzus van Europees teamkampioene Annabelle onder Helen Langehanenberg, kostte 22.000 euro.

Total Diamond PS werd geboren met het vooruitzicht een topster te worden: zijn vader Totilas was drievoudig wereldkampioen, zijn moeder Special Diva was nationaal kampioen rijpaarden. Met veel expressie en een altijd actief achterbeen overtuigt deze edelman met de hoogste rijdbaarheidswaarden. Dat liet hij ook zien tijdens zijn hengstenonderzoek in Schlieckau.

Vader Totilas, winnaar van het Europees Kampioenschap in 2009 en driedubbel goud op het Wereldkampioenschap in 2010, fascineerde mensen tot ver buiten de dressuurarena. De meervoudig wereldrecordhouder en Wereldbekerwinnaar leverde 45 goedgekeurde zonen aan de fokkerij, waaronder onze keuringswinnaar, Zweeds kampioen dressuurpaarden, derde plaats op de Wereldkampioenschappen Dressuurpaarden, Burg Cup en Louisdor Prijswinnaar, Wereldbekerdeelnemer en Europese Kür op Muziek Freestyle tiende overall Hope OLD onder Isabel Freese/NOR.

De moeder, Special Diva OLD, was in 2014 Federaal Kampioen bij de driejarige rijpaarden onder Heiko Klausing en won vervolgens dressuurpaardenproeven met Isabel Freese/NOR. Er werden nog twee zonen goedgekeurd: de premiehengst Monterey (v. Morricone I) en Le Spécial (v. Lord Europe). Nuit D’or (v. Negro), die in 2017 op de P.S.I.-veiling werd geveild, zegeviert tot M*-dressuurniveau. Deniron PS (v. De Niro) won de M-dressuurpaardenproeven. De gelicentieerde Just in Time (v.Jameson RS2) komt uit de Special Diva-dochter My Diva PS.

Moedersvader Sir Donnerhall I behoort volgens de WBFSH-ranking tot de top tien van de beste dressuurverervers ter wereld. Zelfs tweede reservekampioen van zijn keuring, staatskampioen, verrichtingsrecordwinnaar, vice-wereldkampioen dressuurpaarden, federaal kampioen en hoofdpremiewinnaar kan hij wijzen op meer dan 100 goedgekeurde zonen. Als moedersvader staat hij in de pedigree van Michael Jung's eventingpaard Corazon, evenals de Oldenburgse kampioenshengst, hoofdpremiewinnaar, Burg Cup-finalist en Grand Prix-succesvol For Romance I OLD, de premiehengst en internationaal geplaatst For Romance II en de Oldenburgse kampioensmerrie, Bundeschampioness, P.S.I.-prijsrecordhouder en Inter II succesvolle Fasine OLD.

Ook grootmoeder Minelli is hengstenmoeder: haar zoon Brilliant (v. Bretton Woods) werd in 2014 kampioenshengst en won individueel zilver en goud op de vrije slag op de Europese kampioenschappen junioren in Hartpury/GBR in 2022 onder Sophia Boje Obel Jørgensen/DEN. Siebenstein (v. Sir Donnerhall I) behaalde in 2011 ruim 500.000 euro op de P.S.I.-veiling en is succesvol in de internationale Grand Prix onder Mirelle Kemenade-Witlox/NED, Fürst Diamond (v. Fürst Romancier) behaalde successen in de internationale kleine competitie met Zina Facklam Tour en dochter Finella (v. Fürst Heinrich) brachten de St. Georges-seriewinnaar Sid (v. L'Espoir).

De derde vader, Diamond Hit, is een halfbroer van onze Sandro Hit en liep onder Emma Hindle/GBR in de internationale Grand Prix-arena. Er zijn ruim 70 goedgekeurde zonen en 170 premiemerries. De ploeg van zijn ruim 50 Grand Prix-succesvolle nakomelingen wordt geleid door het team van Amerikaanse vice-wereldkampioenen en Olympisch bronswinnaars Goerklintgaards Dublet/Kasey Perry-Glass, gevolgd door Hawtins Delicato/Carl Hester/GBR en Doctor/Rebecca Waite/USA , Destiny/Micah Deligdish/ISR, Diamond Star/Sally Rizzuto/AUS, KK Dominant/Gareth Hughes/GBR, Disney Tyme/Evi Strasser/CAN, Den Haag/Isabell Werth, Della Cavalleria OLD/Victoria Max-Theurer/AUT en vele meer.

Ook de hengsten Feuerstein (v. Feuerfunke xx), Chiantico M (v. Campari M) en Cor de la Croatia (v. Calypso) en talrijke premiemerries, sportpaarden en veilingpaarden komen uit de Hannoveraanse merrielijn.

Zoon van Totilas uit de Federaal Kampioen Special Diva.

Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2018
Stokmaat
1.72 m
Familie
AMONKA, Hannover Stutenstamm 1191004, Schridde 600
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Oldenburg

Mecklenburg

Rheinland

Westfalen

Zweden

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...