Zum Glück RS2

2019 Zum Glück en Robin van Lierop;
Bundeschampion * 3e pl. kwalificatieronde W.K. * Finale W.K. 9e plaats.

Winnen op het Bundeschampionat is wel heel bijzonder, in 2018 Brons maar in 2019 hebben ze zichzelf helemaal overtroffen. Door een geweldig gereden finale behaalden ze samen de Gouden Medaille op het Bundeschampionat voor 6-jarige dressuurpaarden. Wat een prestatie, dit is een Nederlander nog nooit eerder gelukt op het Bundeschampionat.

Zum Glück, die door RS2 Dressage Center de Horst is aangekocht op de PSI,  is een sterk bewegend paard, die erg schwungvol en met afdruk beweegt. Ook zijn instelling is zeker één van zijn kwaliteiten die we heden ten dage nodig hebben voor de dressuursport.

Zijn vader Glock’s Zonik maakte in de zomer van 2017 zijn debuut op het hoogste niveau onder Edward Gal. In datzelfde jaar liep hij zijn eerste NK op dit niveau en won! Daarmee kreeg deze belofte voor de toekomst het achtervoegsel N.O.P. toegekend. Ook werden ze in 2018 en 2019 wederom Nederlands Kampioen. Internationaal timmert Glock’s Zonik aan de weg met onder andere hoge klasseringen in de Wereldbekerwedstrijden in London en Amsterdam. Bovendien waren ze afgelopen jaar samen onderdeel van het Nederlandse Team, wat Zilver behaalde op het E.K. in Rotterdam.

Zijn afstamming van moederszijde maakt hem zeer zeker nog interessanter. Zijn moeder Fera Capra, van de Westfaalse Topvererver Florestan I, is zelf Grand-Prix klaar en is ook moeder van het Grand prix-dressuurpaard Zafiro onder Andrea Landy-Silling. Haar 2e nakomeling is recent Intermediaire II gestart en de verwachting is zeker dat Zum Glück deze richting ook opgaat.

In de 3e generatie komen we de ‘Verbandprämie’-merrie Barones tegen die een dochter is van de volboed Bream XX. Aansluiting met ‘bloed’ in de 3e generatie maakt het altijd extra interessant voor de fokkerij.

Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2013
Stokhoogte
1.73 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg
Westfalen

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

WFFS-vrij

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...