Fokkerijdag bij Hengstenstation van Uytert

Onze dag zat gelijk vol met maximaal 50 aanmeldingen van fokkers die geïnteresseerd waren in onze visie en kijk op de fokkerij. Dit was een hele geslaagde dag met veel bezoekers en interessante sprekers. Na een ontvangst en voorwoord van Joop van Uytert over de belangrijke hengsten uit het verleden en toekomstige talenten op stal werd de discussie verder overgenomen door Ab Barneveld en Dirk Willem Rosie. Ab heeft gesproken over de zeer gevoelige onderwerpen in de fokkerij en sport en met het publiek over een potentiele stappenplan gediscussieerd om meer KWPN paarden binnen de topsport te kunnen zien.

Hengstenstation van Uytert Vivaldi 2018

Tussen de presentatie’s hebben we een 4 tal interessante hengsten van ons getoond aan het publiek. In de eerste groep verschenen Dinja van Liere met de jonge hengst Deparon U.S. en Renate van Vliet met de in 2017 KWPN-goedgekeurde hengst Just Wimphof. De Verrichtingskampioen is mooi uitgezwaaid en loopt met zeer veel balans. Later liet Dinja de sterke punten van de donkerbruine Easy Game-zoon Hermès zien en toonden al aardig wat aanleg te hebben voor piaffe & passage. Renate reed onze imposante hengst In Style voor aan het publiek, wat een ontwikkeling maakt deze sterk bewegende hengst toch door.

Hengstenstation van Uytert Just Wimphof

Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert

Ook zijn er een interessante toelichtingen gegeven op de moderne processen op het gebied van de dekkerij.  De dierenarts Karin Hendriks van Seldsum Equine Fertility gaf een heel interessante en leerzame presentatie over de mogelijkheden van OPU/ICSI.

Later in de middag hebben alle bezoekers een kans gekregen om 8 driejarige hengsten te beoordelen. De fokkersgroep moest elke hengst beoordelen op draf, galop, stap en totale indruk. Aan degene die de meest correcte cijfers gaf volgens de jurycommissie(Joop en Ab) zal een hoofdprijs worden uitgereikt  – een gratis dekking met Hermès.

De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt!

Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert


Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert Fokkersdag 2018