Onze Fürstenball-zoon reserve Kampioen in Mecklenburg

Alle drie de hengsten die we voorstelden op de Mecklenburger keuring werden goedgekeurd en daarbovenop werd Fürstenball-zoon cat.nr 24, in gezamenlijk bezit met Sandor van Vliet tot reservekampioen gekroond. Kampioen van de keuring werd cat.nr 4, Bernay x Salut le Bon van Gestüt Sprehe.

Bericht Horses
De publiekslieveling van de keuring was cat.nr 24 (Fürstenball x Sir Donnerhall I x Rubinstein I) van Joop van Uytert en Sandor van Vliet (de vader van Renate van Uytert-Van Vliet). Hij kreeg niet de kampioenssjerp (die ging naar een Mecklenburgs gefokte hengst), maar werd als tweede opgesteld. Fokkerijleider Uwe Witt is vol lof over de hengst: “Een bijzondere hengst met veel bloed en uitstraling. Hij was terecht de publiekslieveling.” De tweede goedgekeurde hengst van Van Uytert is de Totilas x De Niro x Sir Donnerhall, die een paar weken geleden op de PS onlineveiling in handen van Joop van Uytert kwam voor 65.000 euro. Hij is nu in gezamenlijk bezit van Van Uytert en Schockemöhle.

Familie De Feyter fokt eerste goedgekeurde High Five U.S.
Cat.nr 27 Lamborghini (High Five US x Olivi) is de derde hengst van Joop van Uytert die werd goedgekeurd in Mecklenburg. Hij werd op de EDS veiling in 2016 voor 16.000 euro verkocht. Familie De Feyter, ook de fokker van High Five U.S. zelf, heeft nu ook de eerste goedgekeurde High Five gefokt.