Waanzinnig goede start Hengstencompetitie

De Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie 2018 Dressuur is gestart in Kronenberg. Onze KWPN-hengst Hermès liet zien na het WK voor Jonge Dressuurpaarden weer verbeterd te zijn en zette deze klasse met 87 punten overtuigend op naam. “Hermès was na het WK niet meer mee op pad geweest. Hij reageerde gelukkig weer zoals vanouds.  Bij het losrijden was hij al superfijn en ook in de baan kon ik dat gevoel vasthouden. De zijgangen in draf en galop waren heel mooi. Hij schaart echt waanzinnig mooi. De jury was lovend over de harmonie, daar kreeg ik een 9.0 voor. Hij doet precies wat gevraagd wordt en doet echt altijd zijn best”, vertelt Dinja van Liere over de door de familie Gijsbers uit Loosbroek gefokte Easy Game-zoon uit Bukkie keur pref EPTM-dres van Flemmingh.

Trafalgar tweede
De tweede plaats was voor Trafalgar die onder Riccardo Sannavio naar de tweede plaats liep. Met 84 punten bleef de Totilas-zoon (uit Paola van Lord Loxley, fokker Haupt- und Landgestüt Stiftung Brandenburgisches) nipt voor op Geniaal (Vivaldi uit Wocky elite IBOP-dres PROK D-OC van Biotop).

Gefocuste Geniaal
“Ik was erg tevreden over Geniaal. Hij heeft afgelopen maanden al mooie proefjes in het ZZ-Licht laten zien, zo’n hengstencompetitie is toch wat anders, maar ook dat pakt hij goed op. Geniaal was heel gefocust. De draf- en galoponderdelen waren heel goed, maar in de stap kwam hij iets los van het bit en daardoor bleef de waardering hangen op een 7,5. Dat kan veel beter”, meldt Van Liere enthousiast over onze hengst Geniaal die we samen hebben met Jan Lamers en gefokt is door Fam. Traa uit maren-Kessel.

 

Winnaar Hermès & Dinja van Liere