Onze hengst Hermès Nederlands Kampioen

“Ik was best gespannen voor het NK, omdat ik heel graag wilde dat het goed ging. Hermès was na zijn blessure nog maar één keer mee geweest en dan meteen een wedstrijd die niet alleen het Nederlands Kampioenschap was, maar ook telde als observatie voor Parijs. Dat laatste is voor mij eigenlijk nog belangrijker", vertelt Dinja van Liere. Op het NK Dressuur heroverde de amazone afgelopen weekend met onze hengst Hermès N.O.P. van onze hengst Easy Game en gefokt door Ad en Grad Gijsbers de Nederlandse titel. 
“Ik wilde graag de Nederlandse titel, maar wilde vooral laten zien dat Hermès echt weer terug is en hoe fit hij is. Ik wilde mooie, ontspannen proeven rijden. Hermès speelt met de oefeningen, maar om die hele hoge scores te behalen is meer nodig. Ik ben tevreden. In de Grand Prix Spécial had ik nog een klein foutje, maar verder heb ik denk ik een mooi, ontspannen beeld kunnen laten zien.”

Slim mannetje

Van Liere wordt gevraagd wat over haar partner in deze te vertellen. “Hermès is een echte hengst, hij is een mannetje zoals we dat noemen. Hij is heel slim en een echte grappenmaker. Hij is zeer getalenteerd en doet alle oefeningen zo makkelijk dat hij snel verveeld is. Het is voor mij zaak hem attent en met zijn aandacht bij mij te houden anders begint hij voor zichzelf.”

Kansen Parijs

Van Liere wordt gevraagd naar de kansen van het Nederlandse dressuurteam in Parijs. “Iedereen speculeert altijd graag, maar laten we eerst eens afwachten wat het team wordt. Daar is Rotterdam zeker nog voor nodig. Ik denk dat Hermès wel heeft laten zien wat hij waard is, zowel afgelopen weekend als in het verleden. Het is nu een zaak om hem fit en heel te houden. Zo heeft hij nu, net na het NK, even rust. Tot Rotterdam staan er verder geen wedstrijden op het programma zodat ik ook even kan ontspannen. Zo doe ik deze weken graag een rondje bos met de paarden en naast het rijden vind ik het bijvoorbeeld leuk om uit eten te gaan.”

Laatste observatie

“Echter, we kijken met zijn allen heel erg uit naar Rotterdam. We zijn er heel erg mee bezig. Altijd, maar nu het de laatste observatie voor Parijs is nog meer. Het gaat spannend worden, we kunnen niet wachten!”