Geniaal wint Prix St. Georges

Met maar liefst 73.382% in hun  Prix St. Georges-proef verpletterden Dinjas van Liere en onze KWPN-hengst Geniaal de concurrentioe in de gecombineerde Lichte Tourrubriek op de tweede dag van de subtopwedstrijd in Bodegraven.
Ter voorbereiding op de selecties voor Jumping Amsterdam nam Dinja van Liere Geniaal (Vivaldi uit Wocky elite prok D-OC van Biotop, fokker Fam. Traa uit Marken-Kessel) dit weekend mee naar Indoor Bodegraven. 

Spannende baan
“Ik was er heel blij mee”, begint Dinja. “Op Indoor Bodegraven was ik nog nooit geweest, maar het leek me een wat grotere wedstrijd. Ik had me redelijk op het laatste moment ingeschreven, maar ik kon er nog bij. Er was echt een hele fijne organisatie en het was leuk om daar te rijden. Het was druk in de kantine en heel leuk aangekleed, maar wel een spannende baan. Geniaal is superbraaf en kijkt eigenlijk nergens naar, maar hij was daar toch iets terughoudend toen ik binnenkwam. Hij moest even kijken naar het publiek op de korte zijde, maar ontspande snel en liep een hele goede proef. In één pirouette was hij een klein beetje afgeleid door geluid van buitenaf, die was niet zo mooi. Het was geen onvoldoende maar het had mooier gekund, zeker omdat hij de dubbeltellende pirouettes heel goed kan. Buiten dat, was ik heel tevreden over de proef. Geniaal kan alles heel erg goed en heeft een hele mooie aanleuning; het is echt fijn sturen op zo’n paard!”