Jay Destino

Danciano x Diamond Hit x Belissimo M x Sandro Hit x Don Gregory x Rubinstein I

Van vaderskant Werelds gefokt. Duitse tophengsten en deze komen maar liefst 3x terug op Donnerhall, via Danciano, Diamond Hit en Don Gregory.

Maar ook van moederskant zeer interessant gefokt:
Zijn moeder Diarissima is een nog jonge merrie van 8 jaar. Uit haar is dit jaar een Fürstenball-zoon Facility verkocht op de P.S.I. voor € 300.000.-

Zijn grootmoeder Sarissima v. Belissimo (Sportnaam Belandra) is verkocht op de P.S.I in 2010 voor maar liefst € 572.000.— en was destijds al een zeer getalenteerde merrie. Later toen ze bijna Grand Prix klaar was (9-jarig) onder Cathrine Rasmussen is ze helaas overleden. Deze merrie heeft maar één veulen gehad en dat is de Diamond Hit-merrie Diarissima

MMM Doreen v. Don Gregory bracht de hengst Schiller v. Sandro Hit (2005) goedgekeurd in Redefin

Uit de directe moederlijn:

  • Founder v. Foundation gekeurd in Redefin en 2015 4e in de finale op het Bundeschampionat voor 3 jarige Hengsten met Heiko Klausing.
  • Ashley W v. Alabaster Lichte Tour met Svenja Irina Meyer.
  • Fabienne W v. Freudentänzer Prix St. Georges/Young Riders met Johanna Horstmann.
  • Paola W v. Pablo int. 1.50m  met Hans-Ulrich Grunow.
  • Quattron v. Quattro B 1.50 m Carsten Ganderup en 2013 teamzilver op het EK voor Children met Anne Katrine Kolborg Johansen.
  • Asmara v. Alasca 1.40 m met Ralph Diefenbacher.

Afstamming:
Jay Destino is van de Dancier-zoon Danciano die tijdens de hengstenkeuring in Verden in 2012  werd geprimeerd en vervolgens voor een recordbedrag geveild. In 2014 won hij het Hannoveraanse kampioenschap voor jonge paarden in Verden. Dancier is een zoon van de Grand Prix-dressuurhengst De Niro, die de afgelopen vijf jaar vier keer de lijst met best verervende dressuurhengsten aanvoerde en één keer tweede stond. Dit heeft hij te danken aan nakomelingen als Desperados (Kristina Sprehe), Delgado (Beatriz Ferrer-Salat), KWPN-hengst Glock’s Voice (Edward Gal) en Deveraux (Sanneke Rotgenberger) die allen succesvol zijn op het zwaarste niveau in de dressuursport. De moeder van Jay Destino is Diarissima, een dochter van de Grand Prix-hengst Diamond Hit. De merrie Sarissima, de grootmoeder van Jay Destino aan moederszijde, is geklasseerd in de Lichte Tour onder de naam Belandra. Haar vader Belissimo M, is onder andere ook de vader van Isabell Werth’s toppaard Bella Rose. Verder vinden we bekende bewezen verervers als Sandro Hit, Don Gregory en Rubinstein I in de pedigree.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2017:
Jay Destino is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte met een goed zweefmoment waarbij het achterbeen een fractie traag lijkt, maar dat makkelijk te bewerken is. De galop is krachtig, bergop met veel gedragenheid. Jay Destino beweegt met veel tot zeer veel souplesse, ruim voldoende zelfhouding en zeer veel balans. Als dressuurpaard heeft Jay Destino veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Jay Destino is een voldoende ontwikkelde hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is ruim voldoende van lengte, ruim voldoende van bespiering in de bovenlijn en heeft iets een onderhals. De schouder is goed van lengte en een fractie steil. De schoft is voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en goed van bespiering. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien een fractie frans. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.  Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, iets smal en voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Jay Destino kan bijdragen aan de bloedspreiding en lichtvoetigheid en rijdbaarheid toevoegen bij langgelijnde dressuurmerrries.

Breeder
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Color
Zwart
Birthdate
2014
Stokmaat
1.63 m
Service fee
Op aanvraag
Service fee
Op aanvraag
Service fee
Op aanvraag
Additional info

Genoom 104

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 8.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans5 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 82.0

Order semen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...