Just Wimphof en Renate winnen ZZ-Zwaar

Renate van Uytert-van Vliet ging er vandaag (zondag 24 Oktober) met onze KWPN-hengst Just Wimphof met de overwinning vandoor in het ZZ-Zwaar in Kronenberg. De KWPN-hengst, die afgelopen zomer ook al succesvol was in het ZZ-Licht en op het WK in Verden in de finale kwam bij de zevenjarigen, debuteerde in deze klasse met een score van 72,29%. "Heel gaaf", reageerde de amazone na afloop. "Hij was thuis al heel goed in vorm en je hoopt natuurlijk dat hij dat ook op wedstrijd laat zien, maar dat moet je dan toch even afwachten. Het was de eerste keer weer binnen, maar dat maakte eigenlijk helemaal geen verschil”, aldus Van Uytert-van Vliet, die afgelopen zomer KNHS-kampioen werd in het ZZ-Licht met de hengst. “Hij was heel goed geconcentreerd en heeft echt een hele fijne proef gelopen, Ik had zelf een heel fijn gevoel en de jury vond ook dat het een heel mooi constant beeld was.”

Mooie punten
“Er was niet echt één uitschieter qua punten, maar we hadden echt voor een heel aantal onderdelen achten op de lijst”, vertelt Van Uytert verder. “Voor de verruimingen en de overgangen kregen we achten net als voor de middengalop. En ik kreeg ook een acht voor mijn houding en zit, daar ben ik ook heel blij mee.

Pittig proefje
Hoewel de amazone zeer in haar nopjes was over het optreden van Just Wimphof vandaag, heeft ze ook gelijk weer wat huiswerk mee voor een volgende keer. “We hadden vandaag een onvoldoende voor het achterwaarts en een van de keertwendingen ging niet helemaal goed, dus dat zijn zeker dingetjes om even op te letten en waar nog meer uit te halen is”, blikt Van Uytert terug op haar proef. “Het is best een pittige proef. Je moet best veel sturen, want alles zit erin. Hij kan het ook allemaal, dus dat moet ik nog wat beter afwerken en dan is er echt nog genoeg ruimte naar boven.”

Planning
Van Uytert heeft nog niet echt een wedstrijdplanning voor Just Wimphof, maar zou wel graag kampioenschappen rijden met hem in het ZZ-Zwaar. “Ik wilde eerst even kijken waar we staan in deze klasse en had dus ook nog niet verder met hem ingeschreven”, vervolgt de amazone. “Ik wil in ieder geval graag van de winter met hem meedoen op de indoorkampioenschappen in deze klasse, maar ik vond het zo leuk vandaag dat ik vanavond denk ik gelijk maar even op mijnKNHS ga kijken waar we nog meer naartoe kunnen gaan. Dan kan ik gelijk in gaan schrijven”

Dagje uit
Van Uytert had alleen Just Wimphof mee vandaag en dat was een bewuste keuze van de amazone. “Ik vind het heel leuk om op wedstrijd te gaan. Stella gaat ook altijd mee, die vindt het ook heel erg leuk en dat is echt genieten voor ons”, legt ze uit. “Vandaag waren de fokkers en mede-eigenaren van Just Wimphof, die echt nog nooit een proef hebben gemist, er ook weer bij. Het is dan echt een dagje uit en dat is gewoon allemaal net even wat makkelijker als je maar één paard meeneemt.”