Excellent Dressage Sales

EDS 2024

Na onze selectie, waarin we helaas te weinig echt talentvolle dressuurpaarden aangeboden hebben gekregen, heeft de EDS-commissie besloten om dit jaar geen editie te laten plaatsvinden. Een veiling van ons kaliber staat en valt met zeer goede kwaliteit en als deze helaas te weinig voorhanden is en de kosten zijn zeker met 20% gestegen de laatste 2 jaren is het niet verantwoord om de veiling te laten plaatsvinden.  

www.excellentdressagesales.com

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het EDS-team via de volgende telefoonnummers:

Tim Coomans: 06 – 53 36 78 39
Joep Schellekens: 06 – 26 36 01 96
Joop van Uytert: 06 – 53 22 42 71
Nico Witte: 06 – 2252 07 37 

Interesse? 

info@excellentdressagesales.com

Voorgaande jaren

EDS-Prinsenstad veulenveiling 2021

Onze EDS-Prinsenstad online veulenveiling op zaterdag 21 augustus 2021 is weer zeer succesvol verlopen. Praktisch alle fokkers zagen hun talentvolle veulens vertrekken naar een nieuwe eigenaar. Daarbij werden 8 veulens voor €20.000,- of meer verkocht.

Richmond (v. Dynamic Dream) werd verkocht voor €53.000,- en was daarmee het duurst verkochte veulen van de veiling. Ook de interesse in Riley Rules (v. Livius) was erg groot. Het krachtig bewegende hengstveulen wisselde van eigenaar voor €40.000,-. Het duurst verkochte merrie veulen werd Rieky’s Design (v. Fürst Dior). Deze halfzus van de goedgekeurde hengst en hét talent van het moment Hermès verhuist voor €35.000,- naar Schotland.

Fantastisch resultaat voor alle fokkers
Van de 70 dressuurveulens uit de collectie werd 84% verkocht. De gemiddelde prijs lag daarbij ruim boven de €10.000,-. Een resultaat om trots op te zijn volgens het EDS-team. “We spraken vooraf al over een droomcollectie en dat werd tijdens de veiling bevestigd. De collectie bevatte topveulens uit sterke moederlijnen en van verschillende hengstenmoeders. Deze kwaliteit werd erkend door vele kopers.”

Breed internationaal klantenbestand basis voor succes
“Elk jaar zien we ons brede, internationale klantenbestand verder uitbreiden. Deze kopers van veulens en sportpaarden in zowel binnen- als buitenland zijn de basis voor ons succes.” aldus het EDS-team.

Programma

Dinsdag 17 Augustus     Aanvang online veiling. 

Zaterdag 21 Augustus    Presentatie veulens Live 14:30u. Vrije toegang. 

Zaterdag 21 Augustus    Afloop online veiling. 5 paarden per 15 min. De eerste 5 lopen om 19:00u af. 

EDS 2021
Vorig week lanceerde het Team van EDS de eerste opvallende paarden van de 2021-collectie. Afgelopen weekend is de volledige collectie gepresenteerd. 48 paarden komen op 27 maart onder de digitale veilinghamer.

Met een arsenaal aan Lichte en Zware Tour paarden valt de EDS veiling 2021 op. Het is uniek hoeveel hoogopgeleide paarden op één veiling te koop komen. Maar de jonge garde van de veiling trekt niet minder de aandacht. De collectie jonge paarden kenmerkt zich door veel kwaliteit. Paarden met uitstraling, een zeer goed bewegingsmechanisme en een fijn karakter.

Wij adviseren u in aanloop naar de veiling alle paarden uit de gevarieerde collectie te blijven volgen. Uit het verleden is gebleken dat er soms paarden geveild zijn voor zeer interessante prijzen, terwijl vooraf verwacht werd dat ze erg duur in aanschaf zouden worden. Enkele bekende voorbeelden uit het verleden zijn Habana Libra A (nu succesvol onder Morgan Barbançon Mestre) en Foundation (nu succesvol onder Kirsten Brouwer).

2020 Veulens Excellent Dressage Sales scoren goed
De EDS-Prinsenstad online veulenveiling verliep zeer succesvol. De twintig veulens die voor €10.000 of meer werden verkocht, bewezen de goede kwaliteit van de collectie. Dit werd benadrukt door enkele uitschieters van €25.000 of meer. Pretty Perfect (v. Livius) werd de veilingtopper. Het spectaculair bewegende merrieveulen wisselt voor € 38.000 van eigenaar. Andere uitschieters waren Pablo van Amstel (v. Desperado) en Primadonna (v. Livius). 

Pritty Perfect * Livius x UB 40

Twintig veulens voor 10.000 of meer
Reeds enkele weken voor aanvang van de veiling was er veel interesse voor meerdere kwaliteitsvolle veulens uit de EDS-collectie, dit bleek geheel terecht. Na de ’s middags via ClipMyHorse live uitgezonden presentatie bij Academy Bartels, werd er tijdens de online veiling in de avond massaal geboden van over de hele wereld. Uiteindelijk werden maar liefst twintig veulens afgeslagen voor €10.000 of meer.

Succes voor Livius nakomelingen
De jonge KWPN hengst Livius had vier opvallende veulens in de EDS-collectie. Vanaf de eerste dag werd er al gesproken over de uitzonderlijke kwaliteiten van de Livius-dochter Pretty Perfect, maar ook Primadonna (€25.000), Prodegy VG ( €21.000) en Piretti Xagovi (€19.000) konden de kopers overtuigen. Samen brachten de vier nakomelingen ruim €100.000 op.

Interesse van over de hele wereld
Ook dit jaar was er veel internationale interesse in de EDS-collectie. Vanuit ruim 140 landen werd de EDS-Prinsenstad online veulenveiling gevolgd en vanuit ruim 20 verschillende landen werd er daadwerkelijk geboden. Meerdere verkochte veulens gaan dan ook de landsgrenzen over.

2019 EDS-Prinsenstad Veulenveiling 
Onze eerste editie van de EDS-Prinsenstad Veulenveiling is bijzonder geslaagd. De 83 veulens leverden een gemiddelde prijs van ruim 7.400 euro op. Veilingtopper Our Totilas M was zijn nieuwe eigenaar in Dubai 42.000 euro waard. Ook voor de springveulens wisten de kopers de weg naar de sfeervolle en bijzonder goed bezochte veiling bij Manege De Prinsenstad te vinden. Okidoki (v.Kitt SB) was met 16.000 euro het duurste springveulen. Voor volgepakte tribunes, tijdens een heerlijke zomermiddag veilde Marthijs Brouwer in de open lucht 83 veulens. Niet alleen vanaf de tribunes en rond de ring ook via de telefoon kwamen veel biedingen binnen. Het was een bijzondere ambiance op Manege de Prinsenstad met gezellige stands op het Plaza en live DJ’s die het publiek in de juiste stemming brachten.

Our Totilas M
De hoekmannen konden het vaakst hun lampje omhoog doen bij de lichtvoetige, correcte en aansprekende Our Totilas M uit de fokkerij van familie Van Mook uit Alem. Zij kozen wereldkampioen Totilas voor hun topmerrie Umathika M elite pref prest (Sandro Hit x Ferro) en dat leverde ruim een jaar later 42.000 euro op. Een koper uit Dubai gaat zeker plezier beleven aan deze halfbroer van de hengst Dundee M en de Grand Prix-paarden Adagio M, Black Shadow M en Cardon M.

Spektakel 
Spektakel was er ook toen Otharin S en Othello A gelijk na elkaar voor 27.000 en 25.000 euro werden afgeslagen. Daarmee was Otharin S (Sir Donnerhall I x Apache, fok. Frans van Santvoort uit Nuenen) ook het duurste merrieveulen van de veiling. Net als haar moeder, als veulen hooggeplaatst op de NVK, overtuigde de fraaie bruine merrie met haar souplesse en houding. Othello A (Daily Diamond x Lord Leatherdale x Negro) heeft niet alleen een prachtige zwarte kleur waar hij de blits mee maakte, maar nog overtuigender is zijn royale model en extra power in beweging.Olivia S (For Romance I x Negro x Spielberg) was het tweede duurste merrieveulen en met 20.000 euro de nummer vier op de opbrengstenranking. Familie Smit fokte de elegante en met veel houding bewegende donkerbruine uit de moederlijn die ook de tophengst Vitalis bracht.

Springveulens  
De springveulens vonden ook gretig aftrek in Delft. Okidoki (Kitt SB x Stakkato, gefokt uit de stam van onder andere Burggraaf) was helemaal uit Haaksbergen gekomen. De fraai gemodelleerde en extra met veel balans galopperende bruine hengst bracht voor zijn fokker Wilfred Nijhof 16.000 euro op. Met 14.000 euro als verkoopprijs volgde de charmante en patente vos O Balou UB (Balou du Rouet x Chin Chin x Nimmerdor, uit de bekende Sina-stam). Maarten Brands is de fokker en moeder Cerisinaa kennen we ook als hengstenmoeder van High Shutterfly.

Kwaliteit goed verkocht 
“Dit was heel goed, top gewoon”, kijkt Joop van Uytert namens namens de EDS-organisatie terug. “Je ziet dat kwaliteitsveulens goed verkocht worden en goed geld opbrengen. Als de kwaliteit wat minder is, zie je dat in de prijs terug. Als je veulens hebt die met uitstraling binnenkomen en zich goed laten zien, dan maak je geld. Er was veel publiek, een hele goede sfeer en er zijn denk ik rond de twintig veulens naar klanten in Zuid Holland verkocht. De opzet was nieuw en er was vrije entree.  Ik denk dat we iets moois neergezet hebben. Het was een perfecte dag.”

Verbinding 
De familie Duijndam kijkt ook terug op een geslaagde dag: “We hebben veel positieve reacties gehad op de accommodatie en organisatie van de fokkers en het publiek dat in grote getalen is gekomen naar deze eerste veiling. Het was een primeur voor Zuid Holland! We hebben een mooie verbinding gemaakt tussen de fokkers uit heel Nederland en de kopers uit Zuid-Holland.”

EDS 2019
Het werd een avond met veel hoogtepunten tijdens de vijfde editie van de Excellent Dressage Sales. Met een opbrengst van bijna 2.4 miljoen euro en een gemiddelde van ruim 55.000 per paard was de editie uiterst succesvol. Precies op de helft van de veiling zorgde Charming Lady gefokt door Tinus Naber uit Vredenheim onder Jeanine Pleijte-Nieuwenhuis voor een absolute klapper. Een record voor de Excellent Dressage Sales, maar ook in Nederland. Voor 700.000 euro verhuist de merrie naar Duitsland. Eerder dit jaar wist het duo al te imponeren tijdens Jumping Amsterdam in hun eerste U25 optreden.

Tonnenwerk
Maar Charming Lady was niet de enige dame die in trek was. Ook Franklin dochter Kavira kreeg de kopers aan haar kant. Andreas Helgstrand investeerde maar liefst 210.000 euro in het mega dressuurtalent. Er barste een hevige biedstrijd los rond For Gribaldi. Recent debuteerde de ruin op het allerhoogste niveau en in Hooge Mierde waren kopers bereid daarvoor te betalen. Hij werd voor 170.000 euro verkocht en vertrekt naar Amerika. Ook Kaboom (v. Johnson) werd verkocht boven de ton en wel voor 130.000 euro. De Grand Prix merrie Cynosa werd verkocht voor precies 100.000 euro.

Primeur en jonge paarden
De primeur van de veiling was FHS Rienk, de eerste Fries in de collectie van de Excellent Dressage Sales. Hij verwisselde voor 29.000 euro van eigenaar. Ook voor de jonge paarden was er kooppubliek aanwezig. Dreamboy nazaat Leac werd verkocht voor 46.000 euro. Franklin zoon Let’s Play ging voor 70.000 euro onder de hamer. Ook Milli Vanilli was een gewild veilingpaard en werd verkocht voor 44.000 euro.

Goede doel
Tijdens de veiling werden de goede doelen ParaPaard en Liliane Fonds ondersteund door het veilen van mooie items. De opbrengsten komen volledig ten gunste van de goeden doelen. Addy van den Krommenacker verzorgde met zijn team een haute couture modeshow tussen de veiling door, die goed in de smaak viel bij het aanwezige publiek. Sjef van Rijswijk ontving de prestigieuze EDS Award. Een award die jaarlijks uitgereikt wordt aan mensen die veel voor de paardensport hebben betekend. Het team van EDS roemt Sjef om zijn bijdrage aan de fokkerij en sport.

EDS 2018
De vijfde editie van Excellent Dressage Sales (EDS) leverde zaterdagavond een kleine 2 miljoen euro op. Onder toeziend oog van vijfhonderd gasten werden maar liefst 41 paarden en 9 veulens geveild bij Academy Bartels in Hooge Mierde. Het duurste paard dat onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts kwam is Kaprãlis, een 9-jarige hengst van Coleo x Gudvils. Hij werd voor 400.000,- euro verkocht. In deze editie waren er veel talentvolle 3 en 4 jarige paarden die goed verkocht werden en interessante dressurpaarden kunnen gaan worden voor de toekomst. Excellent Dressage Sales heeft de afgelopen jaren een goede naam in het buitenland opgebouwd en haalde dan ook dit jaar weer veel internationaal publiek naar Hooge Mierde. Met kopers uit onder andere Amerika, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Denemarken kijkt de organisatie terug op een zeer succesvolle avond.

Veulenprimeur
Niet eerder veilde Excellent Dressage Sales in de april editie in Hooge Mierde een collectie veulens. Dat dit gewaardeerd werd door de kopers bleek wel uit de prijzen. De veulens zorgden gezamenlijk voor een opbrengst van maar liefst 102.500 euro. Noblewood Tarpania, een van de negen veulens die werd geveild, is verkocht aan een telefonische bieder uit Amerika en betaalde € 28.000.- voor het veulen van Revolution uit de WK-merrie Hollywood Tarpania v. Fürst Romancier. Wederom viel een Glock’s Toto jr. nazaat in de smaak. Voor 11.000 verwisselde Nielson (mv Flemmingh) van eigenaar.

Hoge bedragen
Veel geld werd er neergelegd voor bewegingswonder Jirina (v. Apache), voor 90.000 euro vertrekt de merrie naar Amerika. De talentvolle zwarte hengst Hoogadel (v. Hofrat) werd verkocht aan onze vadste klant Chantal Joosten. De nieuwe eigenaren betaalde 85.000 euro voor dit talent.

EDS-award voor Siem Korver
Siem Korver kreeg de jaarlijkse EDS-award uit de handen van de organisatoren, Joop van Uytert, Tim Coomans, Eugène Reesink, Nico Witte en Joep Schellekens. Korver werd geroemd door de grote successen die hij boekte tijdens zijn KWPN-voorzitterschap en tomeloze inzet voor de paardenfokkerij.

Johan Cruyff Foundation 
Aan het begin van de veiling werd een Longines dameshorloge dat beschikbaar werd gesteld door Gassan Diamonds verkocht, waarvan de opbrengst van 1.100 euro bestemd is voor de Johan Cruyff Foundation. Ook stelde voetbalinternational Luís Figo een gesigneerd t-shirt ter beschikking. Deze ging voor 1.600 euro naar de gelukkige koper. De volgende veiling is op 4 augustus op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. 

Waar staat excellent Dressage Sales voor:
Zoekt u een dressuurpaard met goede kwaliteit? Zorgvuldig gefokt en geselecteerd? Een talent met een gedegen opleiding? Een toekomstige internationale topper?

Dan mag u Excellent Dressage Sales niet missen, de veiling waar de kwaliteit van de dressuurpaarden onmiskenbaar op nummer 1 staat. De organisatie is in handen van een succesvol team uit de internationale dressuurwereld: Joop van Uytert, Nico Witte, Tim Coomans en Joep Schellekens. Dit vijftal heeft bewezen paarden te kunnen fokken, managen en opleiden tot internationale toppers.

In onze veiling zijn al vele paarden ingebracht die erg succesvol zijn geworden, o.a.:  

Amicella Ampère x First Final Moeder van de Westfaalse Kampioen 2016 Valverde
Andy Jazz x Ulft Nedelands Kampioene 3-jarige merries
Atomic Ampère x Tolando Winnaar VSN-Trofee Dressuurpaarden 2013
Barroso Bordeaux x Saros XX Prix St. Georges met Larissa Pauluis
Black Pearl Painted Black x Negro Grand-Prix dressuur met Morgan Barbacon
Brother de Jeu Voice x Jazz Grand-Prix dressuur met Antonia Ramel
Colt Sollenburg Vivaldi x Osmium Young Riders met Bo Oudhof
Citho Johnson x Florestan I Prix St. Georges met Mallika Shankar
Daula II Gribaldi x Michelangelo Nederlands Kampioen ZZ-Zwaar met Danielle Heijkoop
Ferrari Jazz x Contango Prix St. Georges met Yael Reijnders
Filegra Zhivago x Tango Prix. St. Georges met Holga Finken
Five Star  Amazing Star Zilver W.K. 2016 voor 5-jarige dressuurpaarden met Kirsten Brouwer
Foundation United x Jazz Reservekampioen klasse Z/ZZ Hengstencompetitie 2016/2017 met Franka Loos
Four Legends Wynton x Ferro Geweldige score van 77% in het ZZ-Licht met Roos van Schaik
Genua TC Charmeur x Jazz W.K. 6-jarige dressuurpaarden onder Jeanine Nieuwenhuis
Giant Johnson x Kennedy Toptalent van Ashley Holzer
Giraldo Rousseau x Flemmingh Geselecteerd W.K. Ermelo 2017
Googel Bordeaux x Johnson KWPN-Goedgekeurd
Grenoble Bordeaux x Florencio KWPN-goedgekeurd
Habana Libre Zizi Top x United Toptalent van Morgan Barbacon
Hillary by Cendy Florencio I x Jazz Toptalent bij Fam. Rothenberger
Hannelinde TC Dream Boy x Sunny Boy Succesvol jonge paarden competities met  Ainhoa Prada Ortiz
Hilton TC Charmeur x Gribaldi Succesvol jonge paarden competities met Dinja van Liere
(Duval's) Iceman Hofrat x Special D Succesvol jonge paarden competities met Nathalie van der Endt
Imagine Dream Boy x Jackson Reservekampioen Pavo Cup 4-jarige dressuurpaarden onder Bart Veeze
Jindy Ferdeaux x Dayano Succesvol jonge paarden competities met Jeanine Nieuwenhuis
Rockstar Rock Forever I x Stedinger In Engeland succesvol jonge paarden competities met Lisa Marriott
Wup Welt Hit II x Wolfgang  Succesvol geweest Young Riders met Romée van Paassen