Excellent Dressage Sales

EDS-Prinsentad Veulenveiling 2019

Zondag 01 September is het zover!

De collectie voor de zomerveiling 2019 is compleet! De beste dressuur- en springveulens zijn geselecteerd, elk met indrukwekkende bloedlijnen en aangeboren talent.

De volledige collectie van 84 veulens staat online! 

https://excellentdressagesales.com/collecties/

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de presentatie van nieuwe veulens van de collectie ? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. Via Facebook en Instagram blijft u uiteraard ook op de hoogte.

Tijdstip EDS 2020 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het EDS-team via de volgende telefoonnummers:

Tim Coomans: 06 – 53 36 78 39
Eugene Reesink: 06 – 53 69 67 17
Joep Schellekens: 06 – 26 36 01 96
Joop van Uytert: 06 – 53 22 42 71
Nico Witte: 06 – 22 52 07 37

EDS 2019
Het werd een avond met veel hoogtepunten tijdens de vijfde editie van de Excellent Dressage Sales. Met een opbrengst van bijna 2.4 miljoen euro en een gemiddelde van ruim 55.000 per paard was de editie uiterst succesvol. Precies op de helft van de veiling zorgde Charming Lady gefokt door Tinus Naber uit Vredenheim onder Jeanine Pleijte-Nieuwenhuis voor een absolute klapper. Een record voor de Excellent Dressage Sales, maar ook in Nederland. Voor 700.000 euro verhuist de merrie naar Duitsland. Eerder dit jaar wist het duo al te imponeren tijdens Jumping Amsterdam in hun eerste U25 optreden.

Tonnenwerk:
Maar Charming Lady was niet de enige dame die in trek was. Ook Franklin dochter Kavira kreeg de kopers aan haar kant. Andreas Helgstrand investeerde maar liefst 210.000 euro in het mega dressuurtalent. Er barste een hevige biedstrijd los rond For Gribaldi. Recent debuteerde de ruin op het allerhoogste niveau en in Hooge Mierde waren kopers bereid daarvoor te betalen. Hij werd voor 170.000 euro verkocht en vertrekt naar Amerika. Ook Kaboom (v. Johnson) werd verkocht boven de ton en wel voor 130.000 euro. De Grand Prix merrie Cynosa werd verkocht voor precies 100.000 euro.

Primeur en jonge paarden
De primeur van de veiling was FHS Rienk, de eerste Fries in de collectie van de Excellent Dressage Sales. Hij verwisselde voor 29.000 euro van eigenaar. Ook voor de jonge paarden was er kooppubliek aanwezig. Dreamboy nazaat Leac werd verkocht voor 46.000 euro. Franklin zoon Let’s Play ging voor 70.000 euro onder de hamer. Ook Milli Vanilli was een gewild veilingpaard en werd verkocht voor 44.000 euro.

Goede doel
Tijdens de veiling werden de goede doelen ParaPaard en Liliane Fonds ondersteund door het veilen van mooie items. De opbrengsten komen volledig ten gunste van de goeden doelen. Addy van den Krommenacker verzorgde met zijn team een haute couture modeshow tussen de veiling door, die goed in de smaak viel bij het aanwezige publiek. Sjef van Rijswijk ontving de prestigieuze EDS Award. Een award die jaarlijks uitgereikt wordt aan mensen die veel voor de paardensport hebben betekend. Het team van EDS roemt Sjef om zijn bijdrage aan de fokkerij en sport.

EDS 2018
De vijfde editie van Excellent Dressage Sales (EDS) leverde zaterdagavond een kleine 2 miljoen euro op. Onder toeziend oog van vijfhonderd gasten werden maar liefst 41 paarden en 9 veulens geveild bij Academy Bartels in Hooge Mierde. Het duurste paard dat onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts kwam is Kaprãlis, een 9-jarige hengst van Coleo x Gudvils. Hij werd voor 400.000,- euro verkocht. In deze editie waren er veel talentvolle 3 en 4 jarige paarden die goed verkocht werden en interessante dressurpaarden kunnen gaan worden voor de toekomst. Excellent Dressage Sales heeft de afgelopen jaren een goede naam in het buitenland opgebouwd en haalde dan ook dit jaar weer veel internationaal publiek naar Hooge Mierde. Met kopers uit onder andere Amerika, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Denemarken kijkt de organisatie terug op een zeer succesvolle avond.

Veulenprimeur
Niet eerder veilde Excellent Dressage Sales in de april editie in Hooge Mierde een collectie veulens. Dat dit gewaardeerd werd door de kopers bleek wel uit de prijzen. De veulens zorgden gezamenlijk voor een opbrengst van maar liefst 102.500 euro. Noblewood Tarpania, een van de negen veulens die werd geveild, is verkocht aan een telefonische bieder uit Amerika en betaalde € 28.000.- voor het veulen van Revolution uit de WK-merrie Hollywood Tarpania v. Fürst Romancier. Wederom viel een Glock’s Toto jr. nazaat in de smaak. Voor 11.000 verwisselde Nielson (mv Flemmingh) van eigenaar.

Hoge bedragen
Veel geld werd er neergelegd voor bewegingswonder Jirina (v. Apache), voor 90.000 euro vertrekt de merrie naar Amerika. De talentvolle zwarte hengst Hoogadel (v. Hofrat) werd verkocht aan onze vadste klant Chantal Joosten. De nieuwe eigenaren betaalde 85.000 euro voor dit talent.

EDS-award voor Siem Korver
Siem Korver kreeg de jaarlijkse EDS-award uit de handen van de organisatoren, Joop van Uytert, Tim Coomans, Eugène Reesink, Nico Witte en Joep Schellekens. Korver werd geroemd door de grote successen die hij boekte tijdens zijn KWPN-voorzitterschap en tomeloze inzet voor de paardenfokkerij.

Johan Cruyff Foundation
Aan het begin van de veiling werd een Longines dameshorloge dat beschikbaar werd gesteld door Gassan Diamonds verkocht, waarvan de opbrengst van 1.100 euro bestemd is voor de Johan Cruyff Foundation. Ook stelde voetbalinternational Luís Figo een gesigneerd t-shirt ter beschikking. Deze ging voor 1.600 euro naar de gelukkige koper. De volgende veiling is op 4 augustus op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. 

Heeft u een talentvol paard en wilt u deze aan het EDS-team presenteren? Dat kan nu al voor EDS 2019. Ook koopt het EDS-Team zelf paarden aan.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar info@excellentdressagesales.com met daarin de gegevens van het paard, afstamming, leeftijd, geslacht, eventueel behaalde prestaties en foto- en/of videomateriaal.

www.excellentdressagesales.com

Waar staat excellent Dressage Sales voor:

Zoekt u een dressuurpaard met goede kwaliteit? Zorgvuldig gefokt en geselecteerd? Een talent met een gedegen opleiding? Een toekomstige internationale topper?

Dan mag u Excellent Dressage Sales niet missen, de veiling waar de kwaliteit van de dressuurpaarden onmiskenbaar op nummer 1 staat. De organisatie is in handen van een succesvol team uit de internationale dressuurwereld: Joop van Uytert, Nico Witte, Tim Coomans, Eugène Reesink en Joep Schellekens. Dit vijftal heeft bewezen paarden te kunnen fokken, managen en opleiden tot internationale toppers.

In onze veiling zijn al vele paarden ingebracht die erg succesvol zijn geworden, o.a.:  

Amicella Ampère x First Final Moeder van de Westfaalse Kampioen 2016 Valverde
Andy Jazz x Ulft Nedelands Kampioene 3-jarige merries
Atomic Ampère x Tolando Winnaar VSN-Trofee Dressuurpaarden 2013
Barroso Bordeaux x Saros XX Succesvol Prix St. Georges met Larissa Pauluis
Black Pearl Painted Black x Negro Succesvol Prix St. Georges met Anne van Olst
Brother de Jeu Voice x Jazz Grand-Prix met Antonia Ramel
Colt Sollenburg Vivaldi x Osmium Succesvol Young Riders met Bo Oudhof
Citho Johnson x Florestan I Succesvol Prix St. Georges met Mallika Shankar
Daula II Gribaldi x Michelangelo Nederlands Kampioen ZZ-Zwaar met Danielle Heijkoop
Ferrari Jazz x Contango Succesvol ZZ-Zwaar met Yael Reijnders
Filegra Zhivago x Tango Succesvol Prix. St. Georges met Holga Finken
Five Star  Amazing Star Zilver W.K. 2016 voor 5-jarige dressuurpaarden met Kirsten Brouwer
Foundation United x Jazz Reservekampioen klasse Z/ZZ Hengstencompetitie 2016/2017 met Franka Loos
Four Legends Wynton x Ferro Geweldige score van 77% in het ZZ-Licht met Roos van Schaik
Genua TC Charmeur x Jazz W.K. 6-jarige dressuurpaarden onder Jeanine Nieuwenhuis
Giant Johnson x Kennedy Toptalent van Ashley Holzer
Giraldo Rousseau x Flemmingh Geselecteerd W.K. Ermelo 2017
Googel Bordeaux x Johnson KWPN-Goedgekeurd
Grenoble Bordeaux x Florencio KWPN-goedgekeurd
Habana Libre Zizi Top x United Toptalent van Morgan Barbacon
Hillary by Cendy Florencio I x Jazz Toptalent bij Fam. Rothenberger
Hannelinde TC Dream Boy x Sunny Boy Succesvol jonge paarden competities met  Ainhoa Prada Ortiz
Hilton TC Charmeur x Gribaldi Succesvol jonge paarden competities met Dinja van Liere
(Duval's) Iceman Hofrat x Special D Succesvol jonge paarden competities met Nathalie van der Endt
Imagine Dream Boy x Jackson Reservekampioen Pavo Cup 4-jarige dressuurpaarden onder Bart Veeze
Jindy Ferdeaux x Dayano Succesvol jonge paarden competities met Jeanine Nieuwenhuis
Rockstar Rock Forever I x Stedinger In Engeland succesvol jonge paarden competities met Lisa Marriott
Wup Welt Hit II x Wolfgang  Succesvol geweest Young Riders met Romée van Paassen