4 hengsten KWPN-goedgekeurd

Met vier ingeschreven hengsten is de dressuurlichting van het KWPN voorjaarsonderzoek 2022 de kleinste sinds jaren. Tegelijkertijd is het wel een jaargang met vier hengsten die kansen verdienen én waarvan de kans groot is dat ze die ook gaan krijgen. Vooraan de Verrichtingstopper Extreme US (Escamillo x Vivaldi) van fokker Paul Schockemöhle en Joop van Uytert met 89 punten.

Extreme U.S.: iets bijzonders

Extreme U.S. is misschien wel één van de meest interessante hengsten die de afgelopen jaren is ingeschreven. De hengst liet in de eindpresentatie zien dat hij over een ontzettend belangrijke dressuureigenschap beschikt: gelatenheid. Elke keer ging hij direct van de aanspanning weer terug naar de ontspanning in stap. Hij stapte bij de bekendmaking van de punten gelaten in een lang teugeltje langs de volle tribune, om vervolgens ‘aan’ te gaan (zonder gek te worden) bij het rondje voor de fokkers met applaus en vervolgens weer terug te komen naar de ontspanning. Iets bijzonders voor een driejarige. Juryvoorzitter Bert Rutten sprak in hoge tonen over onze hengst: “Zo willen we ze zien. Hij heeft veel 'go' en denkt altijd naar voren, maar is ook direct weer ontspannen als de amazone hem een langere teugel geeft. Hij heeft een enorme werklust en een uitstekend schakelvermogen.”

O’Toto van de Wimphof

Ook de hengst met de op één na hoogste punten (86,5 punten) is van Joop van Uytert (en de fokkers Carla en Eelco Rienks) en ook dat zou zomaar eens een veeldekker kunnen worden. O’Toto van de Wimphof (Toto jr. x Riccione x Sandro Hit) beweegt met zeer veel schoudervrijheid, lossigheid, souplesse en voorbeen. Bert Rutten “Een hengst met veel expressie in het voorbeen, die zelf al probeert te verzamelen en veel natuurlijk schakelvermogen heeft.”

Osaka

Powerhouse Osaka van fokker Pegasus Stables, Joop van Uytert en Bart Blaauwgeers kwam op 82.5 punten.  Hij beweegt altijd met ontzettend veel zweefmoment en afdruk door de baan. “Een hengst met veel voorbeen die van nature naar boven loopt en veel zweefmoment en cadans heeft”, aldus Bert Rutten.

Extreme U.S.

Extreme U.S.

O'Toto van de Wimphof

O'Toto van de Wimphof

O'Toto van de Wimphof

Osaka

Osaka