Amazing Star

Winnaar Pavo Cup 2010 5-jarige dressuurpaarden met Theo Hanzon.

Het toptalent Undercover van Edward Gal is een volle broer van de moeder van Amazing Star!

2012:
Amazing Star en Theo Hanzon hebben in 2012 diverse wedstrijden gewonnen in de klasse ZZ Licht dressuur. Dit was ook meerdere mensen opgevallen dat Amazing Star een sterke verrichting liet zien waardoor de hengst begin Juli erg snel verkocht werd door Frank de Kok Dressagehorses aan een niewe Japanse eigenaar, die hem verder opleiden met als doel de Grand-Prix dressuur.

2011:

Winaar Finale KWPN Hengstencompetitie klasse M.
Geselecteerd voor het WK 6-jarige dressuurpaarden in Verden.

Amazing Star is een jonge hengst zoals we hem graag zien. Een goed ontwikkelde hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat met een goed fundament en super gefokt en uit een hele goede stam waaruit veel keurings- en sportpaarden voortkomen tot het allerhoogste niveau. Hij beweegt met zeer veel souplesse, heeft een goede stap en draf en een uitmuntende galop. Officieel KWPN Onderzoeksrapport: De hengst heeft in beweging een zeer goede houding en een goede balans en veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Amazing Star veel tot zeer veel aanleg.

Amazing Star is geweldig gefokt:

Flemmingh x Ferro x Donnerhall x Roemer en uit een ongekende prestatierijke Stam.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2010:
Amazing Star is een eerlijke betrouwbare hengst met een ruim voldoende instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte. De galop is bergop, zeer goed van ruimte en gedragen. De hengst heeft in beweging een zeer goede houding en een goede balans en veel souplesse.
Als dressuurpaard heeft Amazing Star veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiters een ruim voldoende tot goed gevoel.

Exterieur:
Goed ontwikkelde hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is kort. De hals is goed van lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en licht gezonken. De lendenen zijn sterk bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering met een hoge staartinplant. De broekspier zou langer moeten doorlopen. Het voorbeen is goed van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is lang en steil. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De hoeven zijn voldoende ontwikkeld met lage verzenen.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
M. Hendriksen
Barneveldseweg 13 A
6741 LH Lunteren
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2005
Stokhoogte
1.69 m
Familie
Landsvrouwe-stam, Merrielijn 228, fokfamilie 1951
Goedgekeurd voor

KWPN
BWP

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 107

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 7.5
Galop: 9.0
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 8.5
Rijdbaarheid/Bewerkbaarheid: 7.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 81.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...