Amsterdam

Amsterdam is de vader van vele goede dressuurpaarden, zoals het bekende internationale dressuurpaard Pop Art van de Canadese Ashley Holzer die aan de Olympische Spelen in Hong Kong deelnam.

Eigen prestatie:
Amsterdam zelf is een hengst die niet alleen super gefokt is, maar ook goed gepresteerd heeft. In 1994 heeft hij zijn verrichtingsonderzoek in Ermelo zeer succesvol afgelegd. Later een goede Hengstencompetitie en daarna succesvol op Z en ZZ-niveau onder Sjoukje van Kooten, o.a. winnaar halve finale van de AMEV/Hippo Cup, en derde tijdens de finale op Jumping Amsterdam.

Afstamming:
De vader van Amsterdam, Argentinus was al bij leven een begrip, hij heeft al meer dan 30 goedgekeurde zonen. Zijn nakomelingen hebben al een totale levenswinsom van meer dan € 4.000.000.-- verdiend. Hoewel Argentinus bekend staat als uitstekende springpaardenvererver, hij bracht internationale springpaarden zoals Arko (Nick Skelton), Autogramm (Thomas Mühlbauer), Azarro (Holger Wülschner), Anka en A-Dur I, heeft hij ook veelvuldig goede dressuureigenschappen doorgegeven, b.v. Nissan Amaretto (Isabell Werth) en Albano (Heike Kemmer).

De vader van Amsterdam`s moeder, de Holsteiner Tin Rocco, was zelf internationaal succesvol als springpaard (winnaar van onder meer de Grote Prijs van Hamburg) en is vooral bekend als vader van Let`s Go (eerst onder Roelof Bril, later onder Peter Leone).

De grootmoeder van Amsterdam, Deauville II (v. Barsoi xx) is de volle zuster van de Grand Prix dressuurhengst Bartok. De moederlijn gaat via het dressuurbloed van Derby (Duellant x Shagya XXII-2) en Fluegeladjudant terug op een van oorsprong Hannoveraanse stam.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport:
Eerlijk, betrouwbaar, evenwichtig, braaf. Ruim voldoende bereidheid om te werken. Laat zich goed bewerken. Stap ruim en actief. Draf ruim, krachtig, met veel tact. Galop ruim, krachtig en gedragen. Laat zich in dressuurwerk goed sluiten. Veel aanleg als dressuurpaard, geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Is bij het springen moeilijk gesloten te houden, zou meer moeten basculeren. Goede beentechniek en voldoende vermogen maar zou meer afdruk kunnen tonen. Voldoende aanleg als springpaard, geeft zijn ruiter een voldoende gevoel.

Exterieuromschrijving:
Langgelijnde rijtypische hengst. De hals heeft weinig bovenbespiering. Het fundament is correct.

Stalgedrag:
Op stal en in de omgang gedraagt hij zich normaal.

Kleur
Vos
Geboortedatum
1991
Stokhoogte
1.69 m
Familie
Adakita, Hannover Stutenstamm 4192201, Hannover Stamm 481
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburger Verband
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag

KWPN-Onderzoeksrapport:

Stap 8.0
Draf 8.0
Galop 8.0
Rijproef 8.0
Karakter 9.0
Stalgedrag 9.0
Trainingsrapport 8.0

Pedigree

Stamboek wordt geladen...