Andretti

2011 Winnaar hengstencompetitie Klasse M in Deurne

2010 Winnaar hengstencompetitie klasse L

Ook zijn afstammelingenrapport was zeer lovend. Andretti ontwikkeld zich zowel als sport- en fokhengst. Andretti is dan ook zeer interessant gefokt, de kracht van zijn vader Special D gecombineerd met de elegantie van Sandro Hit, uit een goede beproefde Hannoveraanse moederlijn. Zijn grootmoeder Eltana is de volle zus van de goedgekeurde hengst Entertainer (Eklatant x Argentan).

Afstamming:
De Metall-zoon Special D komt momenteel succesvol uit in de lichte toer met Diederik van Silfhout. De moederlijn van Andretti is van Hannoveraanse origine. Moeder Ushi is een dochter van Sandro Hit. Grootmoeder Eltana is een dochter van Eklatant (Ecuador xx x Altenwalde) en is tevens de volle zus van de hannoveraanse hengst Entertainer. Overgrootmoeder Argunda is een dochter van Argentan uit een dochter van Duden II. Argunda bracht in combinatie met Rubinstein I de merrie Ribana die de moeder is van de hengst Devon Heir (v: De Niro).

KWPN-Onderzoekrapport:
Andretti is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.
De stap is zuiver, voldoende van ruimte maar zou meer vanuit de schouder moeten komen. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte. De galop is krachtig, bergop en goed van ruimte. In draf en galop heeft Andretti een goede beentechniek. In beweging heeft Andretti een goede houding, goede balans en ruim voldoende souplesse. Als dressuurpaard heeft Andretti veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Ruim voldoende ontwikkelde hengst die goed in het dressuurmodel staat. Het hoofd is sprekend. De hals is goed van lengte en bespiering en komt iets diep uit de borst. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier loopt lang door. Het voorbeen is ruim voldoende van lengte, rechtsvoor licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Fam. C. de Kreij
Parallelweg 2
3381 KS Giessenburg
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2005
Stokhoogte
1.68 m
Familie
Gotenprobe, Hannover Stutenstamm 1193809 (Schridde 653)
Goedgekeurd voor

KWPN, BWP

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 103

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.0
Draf: 8.5
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 8.0
Rijdbaarheid/Bewerkbaarheid: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 80.0

Pedigree

Stamboek wordt geladen...