Armani

Armani is geweldig gefokt:

United x Jazz x Ulft x Roemer en zijn moeder is de volle zus van het internationale toptalent Parzival van Adelinde Cornelissen.

De familie Walker uit Groot-Brittannië heeft onze United-zoon, die gefokt is uit de volle zus van Adelinde Cornelissens Parzival, gekocht voor de Australische amazone Hayley Beresford.

Afstamming:
Armani is een zoon uit de eerste jaargang van United (Krack C x TCN Partout). United wist de aandacht al op zich te vestigen tijdens het verrichtingsonderzoek. Hij was o.a. finalist tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Momenteel wordt hij verder opgeleid voor de dressuursport. Moeder Tuzla (v: Jazz) is een volle zus van Parzival die in 2008 met Adelinde Cornelissen Nederlands kampioen werd in de zware toer. Grootmoeder Fidora is Ster Preferent & Prestatie. Deze dochter van Ulft bracht naast Tuzla en Parcival een lichte toer paard van Highline en Z dressuurpaarden van Welt Hit II en Wolfgang. Overgrootmoeder Antara (v: Roemer) bracht o.a. het Grand Prix paard Grenoble (v: Bismarck), het lichte toer paard Paso Doble (v: Jetset D) en een Z dressuurpaard van Wolfgang.

KWPN-Onderzoekrapport 2008:
Armani is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling die van nature ruim voldoende looplust heeft. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is goed van ruimte. Het achterbeen mag nog meer tot dragen komen. De galop is bergop, goed van ruimte en gedragen. Armani heeft een goede houding, goede balans en goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Armani veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Royaal ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het dressuurmodel staat. Het hoofd heeft voldoende uitstraling. De hoofd-hals aanzet is wat zwaar. De hals is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte. De lendenen zouden meer bespiering mogen hebben en beter aangesloten mogen zijn. De croupe is voldoende van lengte, licht hellend en goed van bespiering. Het voorbeen is goed van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld, een fractie lang. Het fundament is goed ontwikkeld en heeft een goede kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Mw. R. Beijer
Trambaan 7
6657 CE Boven Leeuwen
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2005
Stokmaat
1.76 m
Familie
Nomana-stam, Merrielijn 2, fokfamilie 8
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 105

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 8.0
Rijdbaarheid/Bewerkbaarheid: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 80.5

Pedigree

Stamboek wordt geladen...