Baloutaire PS

Winnaar van de Frankfurt Champions Cup

Baloutaire PS sloot opnieuw een uitstekend seizoen af met de overwinning in de Champions Cup op het Frankfurt Festhalle toernooi. Onder het zadel van Philip Rüping had hij zich al verzekerd van de derde, zevende en achtste plaats in de Grote Prijzen van Münster, Kronenberg/NED, Redefin en Neumünster. Het paar werd zesde in de prestigieuze Sires of the World Final. Baloutaire PS eindigde zijn eerste Nations Cup op de derde plaats.

Baloutaire PS, die in 2019 voor het eerst werd gefokt, kwam ook positief in het nieuws met zijn veelbelovende veulens. De eerste zonen uit zijn debuutoogst werden ook goedgekeurd, waaronder de AWÖ Reservekampioen Baloucord. De eerste nakomelingen maken een veelbelovende start in de springring.

De pedigree van Baloutaire PS combineert de absolute elite van 's werelds beste springverervers, te beginnen met zijn vader Balou du Rouet. Zelf succesvol in 1,40 meter springcompetities, was hij vader van de Olympische zilveren medaillewinnaar Baloutinue/Laura Kraut/USA, de WK individuele en team bronzen medaillewinnaar en WK achtste plaats Bianca/Steve Guerdat/SUI, de EK team bronzen medaillewinnaar Saura de Fondcombe/Nadja Peter Steiner/SUI en de individuele bronzen medaillewinnaar op de Europese Eventing Kampioenschappen, Corouet/Sarah Bullimore/GBR. Hij is niet alleen verreweg de meest succesvolle zoon van zijn beroemde vader, de Olympisch kampioen en drievoudig Wereldbekerwinnaar Baloubet du Rouet, maar is momenteel ook een van 's werelds beste spring- en eventingverervers volgens de WBFSH.

De halfbroer Dia Blue (v. Diarado) ging in 2023 zijn eerste internationale seizoen in met de jonge Sarah Vanessa Simek/AUT.

Moedersvader Chacco-Blue, zelf derde in de Grote Prijs van Aken en winnaar van de Grote Prijs van Neumünster, was vanaf 2017 zes jaar op rij nummer één in de WBFSH-ranking van 's werelds beste springpaarden en staat momenteel op de tweede plaats. Tot de fokstamboom van de elitehengst behoren Olympisch kampioen, Europees kampioenschap individueel zilver en team brons medaillewinnaar en Global Champions Tour winnaar Explosion W/Ben Maher/GBR, de Olympische zesde plaats Chanyon/Daisuke Fukushima/JPN, de Europese teamkampioen Chaqui Z/Shane Sweetnam/IRL en de runner-up in de Nations Cup finale Chacon/Eoin McMahon/IRL. Chacco-Blue heeft in bijna alle kampioenschappen de meeste nakomelingen gebracht.

Het 1.50 meter springpaard Stakalite (v. Stakkatol) komt uit grootmoeder Nema. Haar zoon Chacoonemo PS werd in 2023 in de internationale youngster tour geplaatst onder Felipe Amaral/BRA. Zijn volle broer Chacoon's Nevo PS (beide v. Chacoon Blue)/Christopher Burton/AUS was succesvol op het WK voor jonge springpaarden (vijfjarigen) en won internationale springwedstrijden voor zesjarigen.

Voltaire, die volgde op de derde plaats, behaalde talrijke internationale triomfen onder Jos Lansink/BEL. Hij sloot zijn springcarrière af in 1989 met een overwinning in de Grote Prijs van Berlijn en een tweede plaats in de Grote Prijs van Leeuwarden/NED. Door de successen van zijn nakomelingen, zoals Finesse, Play it Again, Altaire, Concorde, Dante, Especiale, Helios, Kahlua, Kannan, Limmetair en Lexicon, wordt Voltaire gezien als de Chef de Race in Frankrijk en heeft hij altijd een leidende positie ingenomen onder de verervers wereldwijd.

De vierde generatie van Quidam de Revel won teambrons op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona/ESP onder Hervé Godignon/FRA en werd vierde in het individuele klassement. Vanaf 1993 won hij onder het zadel van Thomas Velin/DEN de Grote Prijs van Hannover en werd hij vijfde in de wereldbekerwedstrijd springen in Helsinki/FIN. Hij zette maatstaven met zijn nakomelingen en staat, net als zijn grootvader Almé en zijn vader Jalisco B, te boek als Chef du Race Mondial in zijn thuisland Frankrijk.

De moederlijn van Baloutaire PS is van Franse afkomst. De merriestam 94 bracht hengsten als Belphegor IV, Fair Play III, Lyndon en Veneur du Prêlet en de Olympisch kampioen van Londen/GBR 2012, Nino des Buissonnets onder Steve Guerdat/SUI.

Nauw verwant aan de Olympisch kampioen Nino des Buissonnets.

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2011
Stokmaat
1.72 m
Familie
SF 93, fokfamilie 1201
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferd

Hannover

Holstein

Oldenburg

Rheinland

Mecklenburg

Westfalen

Italië

Zweden

Zangersheide

 

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...