Blue Hors Don Olymbrio

Don Olymbrio is alleen beschikbaar middels diepvriessperma.

Don Olymbrio maakte in 2017 zijn debuut in de internationale Grand Prix onder Daniel Bachmann Andersen en tot en met 2018 werden het, ondanks de jonge leeftijd van de hengst, verschillende grote internationale wedstrijden.

In 2019 overschreed Don Olymbrio zowel op de Wereldbeker Amsterdam, Herning Horseshow, Wereldbeker ‘s-Hertogenbosch, de vijfsterren CHIO-wedstrijd in Aken als op de Wereldbeker Herning de magische 80%, waar het een dubbele overwinning werd. Dit culmineerde in een indrukwekkende 11e plaats op de FEI-wereldranglijst dressuur in 2019, en een 144e plaats in 2020.

Don Olymbrio maakte in 2021 zijn wedstrijddebuut als dressuurpartner van Nanna Skodborg Merrald, waar het duo de driesterren CDI Grand Prix en Grand Prix Special won op het Blue Hors Dressage Festival in Randbøl. De succesvolle resultaten herhaalden ze in 2022, toen ze een dubbele overwinning behaalden in de Grand Prix en Grand Prix Freestyle.

Don Olymbrio voert het allerbeste Nederlandse bloed, wat tot uiting komt in zijn prachtige expressie en indrukwekkende gangen, iets wat als 3-jarige hengst al grote indruk maakte.

Het talent van Don O voor de moeilijke oefeningen heeft hij niet van vreemden geërfd; zowel zijn vader Jazz als grootvader Ferro hebben op het hoogste niveau deelgenomen en vertegenwoordigden Nederland op de Wereldkampioenschappen dressuur. Vader Jazz domineerde jarenlang de WBFSH-ranking voor dressuurverervers. Jazz is waarschijnlijk de meest invloedrijke Nederlandse fokhengst van de afgelopen 25-30 jaar. Hij heeft een groot aantal gekeurde zonen en elitemerries voortgebracht, maar juist het aantal paarden in de topsport maakt hem bijzonder waardevol in de fokkerij van rijpaarden. Tot deze nakomelingen behoren paarden als Olympische deelnemer Parzival (onder Adelinde Cornelissen, Nartan (onder Jeannette Haazen) en de winnaar van WBCYH voor 6-jarigen in 2010, Westpoint – allen Jazz-nakomelingen die de waarde van hun vader als fokhengst hebben bewezen

De grootvader van Don Olymbrio, verrichtingstestwinnaar Ferro, was een hengst met een goed karakter en een krachtige achterbeenbeweging. Grootvader Ferro en zijn ruiter Coby van Baalen wonnen teamzilver op de Olympische Spelen van 2000 en Ferro heeft in Nederland een eigen hengstenstam opgericht, waaruit de wereldhengsten als Rousseau, Metall, Rhodium en Special D voortkomen. Ferro heeft vele succesvolle dressuurpaarden voortgebracht. Zijn nakomelingen kenmerken zich door een overtuigend verzamelvermogen, wat voor een dressuurpaard een zeer belangrijke eigenschap is. Het is o.a. deze beroemde zonen en Ferro’s 11 KWPN goedgekeurde kleinzonen die hebben bijgedragen aan zijn titel “Preferent”, één van de mooiste predikaten die een Nederlandse fokhengst kan behalen!

Don Olymbrio komt uit één van de meest succesvolle Nederlandse moederlijnen (Familie 145), waaruit ook de Rubinstein-zoon OO Seven en Edward Gal’s Grand Prix-paard Voice voortkwamen, die meerdere Grand Prix-overwinningen en plaatsingen op zijn naam heeft staan. Naast andere overwinningen won het paar de WK-kwalificatiewedstrijd van 2015. Verder komen uit deze stam de Grand Prix-paarden Celiton, Kadans en Olympic Babria, winnares van het teamzilver op de Olympische Spelen van Atlanta 1996 met Tineke Bartels. Overgrootmoeder Ezabria won als driejarige de Nederlandse kampioenschappen.

Fokker
J. Lamers
Langendonkseweg 10
5345 HR Oss
Kleur
Vos
Geboortedatum
2008
Stokmaat
1.69 m
Familie
Merrielijn 211, fokfamilie 145
Goedgekeurd voor

Oldenburg

Zweeds Warmbloed

KWPN

Hannover

Deens Warmbloed

Holstein

Dekgeld gust
€ 700,-
Dekgeld toeslag
€ 800,-
Dekgeld totaal
€ 1.500,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Op deze hengst gelden de tarieven en voorwaarden die Blue Hors hanteert. Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...