Blue Hors Don Schufro

Don Schufro is alleen beschikbaar middels diepvriessperma.

Don Schufro kreeg erkenning van vrijwel elke fokkerijvereniging in Europa. Zijn fokkerijcarrière begon bij Paul Schockemöhle, waar hij als driejarige één seizoen dekte voordat hij werd overgenomen door Blue Hors. Hij was gedurende zijn hele carrière een internationaal gewilde fokhengst en liet een zeer positieve invloed achter op de fokkerij in Denemarken, Duitsland en Zweden, waar hij de status van Elitehengst kreeg en zeer hoog scoorde in de dressuur.

In de sport voldeed Don Schufro aan alle verwachtingen. Hij won de WK-kwalificatie, evenals meer dan 30 overwinningen en vele plaatsingen in de grootste Grand Prix-competities, waaronder Aken, Bremen, Wiesbaden, Lingen, Neumünster en Nörthen Hardenberg. Het hoogtepunt van zijn carrière was in 2008 toen hij werd uitgeroepen tot Deens dressuurkampioen en een cruciale rol speelde in het behalen van de bronzen medaille voor het Deense Olympische team in Hong Kong. Individueel plaatste hij zich als nummer 11.

Don Schufro is een directe zoon van de grote Oldenburgse hengst Donnerhall, van wie wordt aangenomen dat hij de grootste invloed heeft gehad in de moderne dressuurpaardenfokkerij. Donnerhall, die onder Karin Rehbein succesvol was in de internationale dressuur, voerde een aantal jaren de ranglijst van WBFSH aan als 's werelds meest succesvolle vader in de dressuurpaardenfokkerij. Hij is de vader van een recordaantal hengsten en wordt via zijn vele uitmuntende dochters vertegenwoordigd als grootvader van een aantal succesvolle dressuurpaarden. De Niro en Don Schufro, beiden geboren in 1993, waren twee van de bekendste zonen van Donnerhall.

De grootvader van Don Schufro is de Hannoveraanse hengst Pik Bube I, die zegevierde onder Herbert Rehbein. Pik Bube I heeft zelf een mooie fokkerijcarrière achter de rug als producent van krachtige rijpaarden. Hij bracht vele prijswinnende hengsten en merries van topkwaliteit die uitstekend bij Donnerhall bleken te passen en daarmee als grootvader enorme successen boekten.

De moederlijn van Don Schufro is de gerenommeerde Holsteiner stam “Der Finländerin”. Zijn moeder en grootmoeder waren zeer vruchtbare merries die hun eigen hoge kwaliteit doorgaven aan een groot aantal even succesvolle dochters. De volle zus van zijn moeder, Fantasia, bracht de elitehengst Don Primero van Donnerhall. Fiesta was de moeder van een aantal succesvolle nakomelingen van Donnerhall, waaronder naast Don Schufro ook Fabina, de kampioensmerrie van het Oldenburg Verband van 2003, en andere invloedrijke fokmerries als Fantastica, Donna Primera, Ferna, Farina, Filia en Het meisje van Fiesta. Ze hebben vrijwel allemaal hengsten en goedgekeurde zonen voortgebracht, waaronder Sunny-Boy, Classico, Don Rubin, Sidney, Vito Corleone S, Moosbachhof’s Peron, Tailormade Red Rebel, Blue Hors Veneziano, Blue Hors Zatchmo, Rudisha en Blue Hors Zirrus.

Kleur
Donkere vos
Geboortedatum
1993
Stokmaat
1.71 m
Familie
JUROMETTE, Hannover Stutenstamm 1189803, Schridde 659
Goedgekeurd voor

Oldenburg

Westfalen

Zweeds Warmbloed

Trakehner

Hannover

Deens Warmbloed

Holstein

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

WFFS positief

Op deze hengst gelden de tarieven en voorwaarden die Blue Hors hanteert. Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...