Blue Hors Farrell

Actueel 2024 (vanaf 1 juli):

Indien u gebruik wil maken van het sperma van de hengsten gestationeerd bij Blue Hors, Denemarken, dient u op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag vóór 9 uur 's ochtends te bestellen. De levering wordt dan de volgende dag bezorgd bij u of uw dierenarts om te insemineren.

De hengsten van Blue Hors kunnen we helaas niet meer onderweg zelf insemineren ivm de onregelmatige tijden van de levering. De merrie kan wel bij ons op het station gestald worden voor merriebegeleiding en inseminatie.

Alle hengsten hebben een zeer goede spermakwaliteit.

 

Actueel 2024 (tot 1 juli):

De directe lijn tussen Blue Hors en ons Hengstenstation was een goed succes in 2023 en wordt in 2024 daarom weer voortgezet vanaf 1 april 2024 tot en met 1 juli 2024.

Bestellingen voor Blue Hors Farrell:

  • Bestellingen op vrijdag na 09:00, zaterdag, zondag en maandag voor 09:00 uur -> Levering maandagavond.
  • Bestellingen op maandag na 09:00 uur, dinsdag en woensdag voor 09:00 uur -> Levering woensdagavond.
  • Bestellingen op woensdag na 09:00 uur, donderdag en vrijdag voor 09:00 uur -> Levering vrijdagavond.

Indien u het sperma op de leveringsdag wilt afhalen, kan dit 's avonds na 19:30 uur op ons station of wij komen het dezelfde avond, zónder extra kosten, insemineren bij uw merrie op stal (max. 30-40 km vanaf ons station in Heerewaarden). Het sperma kan ook de dag erna verzonden worden met HippoXpress. De verzendkosten hiervan worden dan doorberekend.

Wel worden er per levering NVWA papierkosten berekend ivm de import vanuit Denemarken.

Let op! Bovenstaande leveringsvoorwaarden gelden alleen op de eerste 3 bestellingen/leveringen. Vanaf de 4de bestelling/levering wordt er €75,- per bestelling doorberekend (excl. verzendkosten van HippoXpress binnen NL en NVWA papierkosten).

Alle hengsten hebben een zeer goede spermakwaliteit.

 

Farrell werd aangekocht als premiehengst bij de keuring van het Hannoveraner Verband in 2013 en werd vervolgens in 2014 goedgekeurd als premiehengst voor de Deense warmbloeden. Helaas brak hij na dat dekseizoen een been en kon daardoor de 35-dagentest niet doorstaan, die betekende dat hij zijn goedkeuring voor 2015 niet kon verlengen. Hij herstelde met succes en keerde als 4-jarige terug om de 35-daagse test in het najaar van 2015 te doorstaan met 856,5 punten, waaronder 9 voor draf en 9,5 voor rijdbaarheid.

Als zesjarige behaalde Farrell een geweldige 90,4 tijdens de kwalificatie voor het DRF-dressuurkampioenschap met Allan Grøn in het zadel. Sindsdien heeft Nanna Skodborg Merrald de leiding overgenomen en ze is erg blij om Farrell in haar team te hebben

“Hij is echt goed in het hoofd, heel rechtlijnig en ontzettend lief en zachtaardig. Hij leert heel snel en maakt zich geen zorgen over nieuwe oefeningen”
– Nanna Skodborg Merrald

Nanna en Farrell maakten hun internationale showdebuut op de Wereldbeker Vilhelmsborg 2020 en behaalden topklasseringen in Prix St. Georges en Intermediare I. Dat bleek met een indrukwekkende plaatsing als nr. 3 met 74,5%. Een paar weken daarvoor won het duo Intermediare I met 77% op CDN Solrød

Zijn vader Fürstenball heeft een belangrijke fokkerijcarrière achter de rug en stempelt zijn nakomelingen duidelijk met mooi type en karakter.

Moedersvader Dacaprio staat erom bekend zeer knappe en rijdbare dressuurpaarden door te geven. Dacaprio's dochter FBW Dejavu, gereden door de Duitse Nadine Plaster, won in 2004 het Duitse Bundeskampioenschap voor 4-jarigen en pakte brons op de FEI/WBFSH Wereldkampioenschappen jonge paarden in Verden in 2005 en werd in 2006 4e. Wolkenstein II is er één van de beste Weltmeyer-zonen aller tijden en heeft ruim 40 gekeurde zonen en ruim 70 staatspremiemerries voortgebracht. Wolkenstein II won in 1993 het Duitse Bundeskampioenschap.

Uit de moederlijn van Farrell komen ook de goedgekeurde hengsten Wandervogel, Derano en onze voormalige hengst Blue Hors Future Cup. Verder komen Scara Boa, wereldkampioen bij de 5-jarige dressuurpaarden in 2013 en de internationale dressuurpaarden Winyamaro en Tric Trac uit dezelfde moederlijn.

Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2011
Stokmaat
1.70 m
Familie
ASLAUG, Hannover Stutenstamm 1189001, Schridde 173
Goedgekeurd voor

Oldenburg

Westfalen

Zweeds warmbloed

KWPN

Hannover

Deens warmbloed

Dekgeld gust
€ 500,-
Dekgeld toeslag
€ 850,-
Dekgeld totaal
€ 1.350,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Op deze hengst gelden de tarieven en voorwaarden die Blue Hors hanteert. Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...