Blue Hors Freelance

Blue Hors freelance heeft in 2023 onder Jill Bogers hele mooie resultaten geboekt en was geplaatst voor zowel de Pavo Cup halve finale in Ermelo als de Subli Cup. Tijdens reguliere basiswedstrijden stonden ze regelmatig bovenaan. Hij heeft zijn Hengstleistungsprüfung goed afgesloten in het najaar van 2023 met hele mooie punten, met o.a. een 8,25 voor het exterieur, een 8,0 voor het karakter, een 8,5 voor instelling en werkwilligheid (Leistungsbereitschaft) en een 8,5 voor het springen, daarmee was hij de dressuurhengst met de hoogste springpunten van deze test. Hij is nu ook definitief goedgekeurd voor het Hannoveraner en Oldenburg Verband. Zijn eerste veulens zijn in de zomer van 2023 geboren en hebben veel uitstraling. Ze hebben net als de hengst een mooi gevormde hals, sterke bovenlijn en veel ras. Ze bewegen op een mooie  manier met een goede tact. Een hengst die dus veel ras en uitstraling toe kan voegen.

Winter 2021
Blue Hors Freelance hebben we samen met Blue Hors aangekocht tijdens de Hannoveraner Hengstenkeuring 2021. Deze hengst viel vanaf dag 1 op met zijn prachtige model en gemakkelijke manier van bewegen. Tijdens het onderdeel longeren liet hij een fijne aanleuning en een zeer goed voorbeen zien. De 2e dag bij het vrijbewegen schakelde hij heel makkelijk en sprong zelfs 2x over de afzetting van hindernissen waarbij hij zeer snelle reflexen toonde. Deze info hebbende in combinatie met zijn afstamming hebben we besloten om hem te kopen.

Zijn vader is de Hannoveraanse donkerbruine premiehengst Fürstbischof die ter dekking staat op het Landgestüt Celle. Deze mooi gemodelleerde hengst is een zoon van Fürst Romancier x Plaisier D'amour x Rubinstein I en heeft een Duitse Zuchtwert van 145.
Moedersvader de donkerbruine Grand- Prix-hengst Samba Hit I is een Sandro Hit-zoon uit Poesie van de Hannoveraanse tophengst Brentano II. Deze hengst is een volle broer van de Wereldkampioene 6-jarige dressuurpaarden Poetin die nog steeds iedereen tot de verbeelding spreekt.
Dan komt er een Trakehner-lijn die Blue Hors Freelance zo interessant en mooi maakt. Te beginnen bij de TCN Partout zoon Monteverdi TSF die onder Fie Skarsoe zeer succesvol was in de Grand Prix. Deze Elite hengst was één van de modernste Trakehener hengsten van de laatste jaren. Als zoon van onze Grand Prix-hengst TCN Partout x de welbekende merrie Matador, tevens moeder van onze stempelhengst Michelangelo maakte hem tot één van Tophengsten binnen het Trakehner Stamboek. In de 4e generatie komen we een volgende Trakehnerhengst tegen; Herzzauber. Deze hengst staat aan de basis van vele topmerries binnen de Trakehnerfokkerij en is de volle broer van de bekende Trakehner merries Herzblatt VI, herzflocke II, Herztreue en herzblune IV. De moeder van al deze (destijds) al geweldige fokstam is Herzminze van de Trakehnerhengst Radom (Mahagoni x Kassius) 

De eerste nakomeling van Stella, moeder van Blue Hors Freelance, loopt al op Prix St. Georges niveau en is genaamd Quooper (v. Quterback).

Als u bovenstaande goed gelezen heeft en u ziet hoeveel ras en uitstraling Blue Hors Freelance vertoont dan denken wij met hem een echte hengst te hebben die rasuitraling aan uw merrie kan meegeven. Daarnaast, heel belangrijk, de hardheid van een Trakehner moederlijn. Kijk maar wat een stempelhengsten onze Trakehnerhengsten Gribaldi, Easy Game, TCN Partout en Michelangelo geworden zijn.  

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
ZG Strathusen
Duensche 45
DE29494 Trebel
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2019
Stokmaat
1.70 m
Familie
WALLY, O 73 A (Schneider Gerischken), alt Trak. fam. nr. 0349
Goedgekeurd voor

AES-Approved
Hannover
Oldenburg

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 102
WFFS-vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...