Blue Hors Viva Vegas

Actueel 2024 (vanaf 1 juli):

Indien u gebruik wil maken van het sperma van de hengsten gestationeerd bij Blue Hors, Denemarken, dient u op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag vóór 9 uur 's ochtends te bestellen. De levering wordt dan de volgende dag bezorgd bij u of uw dierenarts om te insemineren.

De hengsten van Blue Hors kunnen we helaas niet meer onderweg zelf insemineren ivm de onregelmatige tijden van de levering. De merrie kan wel bij ons op het station gestald worden voor merriebegeleiding en inseminatie.

Alle hengsten hebben een zeer goede spermakwaliteit.

 

Actueel 2024 (tot 1 juli):

De directe lijn tussen Blue Hors en ons Hengstenstation was een goed succes in 2023 en wordt in 2024 daarom weer voortgezet vanaf 1 april 2024 tot en met 1 juli 2024.

Bestellingen voor Blue Hors Viva Vegas:

  • Bestellingen op vrijdag na 09:00, zaterdag, zondag en maandag voor 09:00 uur -> Levering maandagavond.
  • Bestellingen op maandag na 09:00 uur, dinsdag en woensdag voor 09:00 uur -> Levering woensdagavond.
  • Bestellingen op woensdag na 09:00 uur, donderdag en vrijdag voor 09:00 uur -> Levering vrijdagavond.

Indien u het sperma op de leveringsdag wilt afhalen, kan dit 's avonds na 19:30 uur op ons station of wij komen het dezelfde avond, zónder extra kosten, insemineren bij uw merrie op stal (max. 30-40 km vanaf ons station in Heerewaarden). Het sperma kan ook de dag erna verzonden worden met HippoXpress. De verzendkosten hiervan worden dan doorberekend.

Wel worden er per levering NVWA papierkosten berekend ivm de import vanuit Denemarken.

Let op! Bovenstaande leveringsvoorwaarden gelden alleen op de eerste 3 bestellingen/leveringen. Vanaf de 4de bestelling/levering wordt er €75,- per bestelling doorberekend (excl. verzendkosten van HippoXpress binnen NL en NVWA papierkosten).

Alle hengsten hebben een zeer goede spermakwaliteit.

 

Uitzonderlijke kampioenshengst, premiehengst en winnaar verrichtingsonderzoek

Tijdens de Deense warmbloedhengstenkeuring in 2024 omschreef de jury Viva Vegas als een “indrukwekkende hengst” en kende hem ook de eer van kampioenshengst toe. Op dezelfde manier werd hij bij zijn licentie in München-Riem in 2023 omschreven als een ‘absoluut uitzonderlijk paard’, waar hij ook de favoriet van het publiek was en tijdens zijn rondes een stormachtig applaus ontving. Deze hoge waardering bevestigde hij tijdens zijn verrichtingsproef in Denemarken, die hij met een totaal van 892 punten duidelijk won. De juryleden gaven voor galop, rijdbaarheid en perspectief een score tussen 9,0 en 9,5, voor draf een 8,9 en voor stap een 8,5.

Wij kijken nu reikhalzend uit naar de eerste veulenjaargang van Viva Vegas.

Viva Gold, zelf een kleinzoon van de Olympisch kampioen, Europees kampioen en meervoudig wereldbekerwinnaar Weihegold OLD onder Isabell Werth en HLP-winnaar, Oldenburgs vice-staatskampioen en tweevoudig Bundeschampionat-kwalificatiewedstrijd, bracht uit zijn eerste jaargang ruim 15 goedgekeurde zonen, hierboven al onze kampioenshengsten en HLP op de vierde plaats V-Power. Ook de bronzen medaillewinnaar van de DSP Championships Vanguardia onder Mareike Mimberg-Hess en de als vierde geplaatste Viva Fantastica van de Westfaalse kampioenschappen onder Daniela Graé kwamen ook op de voorgrond.

Moedersvader Rock Forever I NRW was reservekampioen op zijn keuring, won brons en zilver op de NK drie- en vierjarigen en werd tweede op de NK dressuur voor vijfjarigen paarden en werd zesde op het WK voor jonge dressuurpaarden. In 2011 werd hij derde in de finale van de Neurenberg Burg Cup. Vijfde in de Duitse Young Rider Kampioenschappen 2013 met Sophie Holkenbrink. Daarna volgden overwinningen tot Grand Prix-niveau. Rock Forever I NRW staat ook aan de moederszijde van onze reservekampioenshengst en de tweede plaats in de Deense dressuur, Feinsten.

De grootmoeder Fräulein Smilla is de volle zus van de gekeurde hengst Floris en is uitgebracht op de proef voor jonge dressuurpaarden. Haar volle zus, St.Pr.St. Fatme is de moeder van de premiehengst Lautrec (v. Vitalis), die dressuurwedstrijden op middelhoog (M*) niveau won, en Zion Incredible E (v. Zoom), die eveneens werd goedgekeurd en derde werd op de kampioenschappen Rijnlandse rijpaarden .

Op de derde plaats in de pedigree staat de legendarische vader Florestan I, een van de meest succesvolle NRW-staatshengsten ooit. Volgens de WBFSH-ranking was hij in 2011 de op één na meest succesvolle dressuurpaardenvererver ter wereld. Zijn nakomelingen hebben 2,45 miljoen euro verdiend. Er zijn 93 gekeurde zonen geregistreerd en ruim 250 premiemerries. De carrière van Florestan begon in 1988 als Rijnlands kampioenshengst. Het jaar daarop won hij zijn hengstenonderzoek en leidde hij de competitie in zowel de dressuur- als de springindex.

Kleur
Vos
Geboortedatum
2020
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg

Westfalen

Hannover

Deens Warmbloed

Dekgeld gust
€ 500,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

WFFS negatief

Op deze hengst gelden de tarieven en voorwaarden die Blue Hors hanteert. Klik hier voor de voorwaarden.

 

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...