Breitling LS

2018 Breitling LS en Beezie Madden winnen op weergaloze wijze Werledbeker springen in Parijs. 

De voorsprong die Beezie Madden op de eerste dag pakte met de KWPN-goedgekeurde hengst Breitling LS (v.Quintero) heeft ze tot op het eind toe vast weten te houden. Daarmee schreef ze de Wereldbekerfinale op haar naam.

De Wereldbekerfinale in Parijs was er eentje waarin niks een bekeken zaak bleek. Ook voor Beezie Madden met de keer op keer foutloos springende Breitling LS (Quintero uit Armonia la Silla van Acord II, fokker La Silla uit Nuevo Leon) maakten het in de tweede omloop van het beslissende onderdeel vandaag nog even flink spannend. Maar de opgelopen vier strafpunten vormden geen bedreiging voor de winst, en daarmee zegevierde de Amerikaanse in de Wereldbekerfinale. Vijf jaar nadat ze dit slotstuk van het indoorseizoen met Simon (v.Mr.Blue) op naam zette, die net als Breitling LS vóór verkoop op Stal De Sjiem van Jeroen Dubbeldam stond.

2013

  • Winnaar finale 6/7 jarige paarden in Valkenswaard onder Beezie Madden.
  • Reserve Kampioen KWPN/KNHS Hengstncompetitie klasse Z met Sjaak Sleiderink.

2012

  • Winnaar Finalewedstrijd KWPN/KNHS Hengstencompetite klasse M met Sjaak Sleiderink.
  • Winnaar KWPN/KNHS Hengstencompetitie klasse M

Onze hengst Q.Breitling LS die we samen in eigendom hadden met Monique Holtkamp, Jeroen Dubbeldam en Team Nijhof hebben we verkocht aan de sponsor van de Amerikaanse topamazone Beezie Madden. Q. breiltling LS liet afgelopen zomer en winter onder Sjaak Sleiderink zien dat hij tot één van de meest getalenteerde 6-jarige springhengsten van Nederland behoorde.

Q.Breitling LS liep als 3-jarige een zeer goede 30-dagen test in Schlieckau waar hij een 10 voor het vrijspringen kreeg en werd goedgekeurd bij het Oldenburgs Verband. Als 5-jarige werd hij ook goedgekeurd voor het KWPN.

Breitling LS is een zoon van de internationaal zeer succesvolle hengst Quintero la Silla (Quantum x Chamonix) onder Rolf-Göran Bengtsson, o.a. winnaar van de Grand Prix in Falsterbo, winnaar van de Mercedes Swiss Masters in Zürich en winnaar van de Grand Prix in Bremen. Zijn moeder Armonia la Silla (Acord II x Zuenftiger xx) werd eveneens zeer succesvol uitgebracht door Rolf-Göran Bengtsson in het Internationale Circuit. In de afstamming van Armonia is de bekende merrie Heureka Z (winnaar GP Aken) dubbel vastgelegd via haar gootvader en grootmoeder. Breitling voert respectievelijk vier, drie en twee maal het bloed van de springverervers Cor de la Bryère, Alme Z en Ladykiller xx.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2011:
Q.Breitling LS is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken en heeft een iets stugge mond. De stap is goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende gedragen. De galop is goed van ruimte en ruim voldoende gedragen. De hengst heeft een ruim voldoende tot goede houding en balans. Q.Breitling LS springt met ruim voldoende tot goede reflexen. De hengst springt regelmatig met een open voorbeen, veel lichaamsgebruik en maakt de sprong achter zeer goed af. Q.Breitling LS toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Q.Breitling LS veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:

Goed ontwikkelde hengst die goed in het springpaardenmodel staat. Het hoofd is ruim voldoende sprekend. De nek is matig van lengte. De hals is goed van lengte, voldoende van vorm en iets horizontaal aangezet. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en enigszins steil. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en goed van bespiering. De croupe is zeer goed van lengte, ligging en bespiering met een lang doorlopende broekspier. Het voorbeen is voldoende van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en iets lang. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn breed met lage verzenen.

Stalgedrag:
Eerlijk betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Q.Breitling LS kan lichaamsgebruik en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij. De hengst lijkt het beste te passen bij merries met front en goede reflexen.

Kleur
Bruin
Geboortedatum
2006
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburger Verband
OS-International
Rheinland
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 100

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop 7.5
Reflexen 7.5
Techniek 8.0
Vermogen 8.5
Rijdbaarheid en instelling 8.0
Aanleg als springpaard 8.0

Totaal: 79.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...