Brons voor Hermès en Dinja van Liere

Bericht Horses
Alex van Silfhout had Dinja van Liere bewust niet op zijn Tokio-lijstje gezet in maart in verband met het gebrek aan ervaring, maar ondertussen laat Dinja van Liere op elke Grand Prix-wedstrijd zien dat ze het kan: goed en constant rijden.
Op dit NK ook weer: zowel met de negenjarige Haute Couture als de even oude Hermès (v. Easy Game). De hengst van Joop van Uytert liep gisteren al naar 75,851% in de Grand Prix Spécial en vandaag in zijn allereerste eigen kür (in Hagen reed Van Liere een geleende kür) scoorde hij 81,025%.

Van Dinja van Liere zijn we küren met moderne muziek gewend, maar voor de Grand Prix koos ze voor een wat klassiekere en meer dramatische Kür. In die Kür had ze natuurlijk de kans om dat te laten zien wat Hermès heel goed kan: piafferen (zelfs als in een complete pirouette op de slotlijn!) en passageren. Verder opnieuw een technisch foutloze kür en dat blijft toch knap met zulke jonge paarden.

Zoals het er nu naar uit ziet (Rotterdam moet natuurlijk nog komen): lijkt het er toch echt op dat Dinja van Liere het gaat halen. De Olympische Spelen. Keer op keer (afgezien van de Grand Prix in Hagen, maar daar nam Van Liere de schuld volledig op zichzelf) laat Hermès constante proeven zien.