Cadans M

Cadans M is een prachtig gemodelleerde hengst van de Reserve Wereldkampioen 5-jarige dressuurpaarden in Verden, Sir Donnerhall, die de FN lijst van jonge dressuurpaarden aanvoert in Duitsland. Cadans M combineert de schoonheid van Sir Donnerhall met een sterke moederlijn en veel kracht in de bewegingen van Pion, Elcaro en Ferro. Dan komt aan de basis een zeer sterk verankerde Trakehner-lijn van de Fam. Heinen te Issum. 

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2010:
Cadans M is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is actief, ruim voldoende van ruimte met een goede souplesse. Bij de verruimingen gaat de hengst achter wijd. De galop is actief en ruim voldoende van ruimte. De hengst zou in de basisgangen meer schoudervrijheid moeten hebben. Cadans M beweegt met een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Cadans M ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. 

Exterieur
Voldoende ontwikkelde hengst die voldoende in het dressuurpaardenmodel staat maar iets langer gelijnd zou kunnen zijn. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is lang en goed van vorm en bespiering. De schouder heeft voldoende lengte en ligt iets steil. De schoft is ruim voldoende van ontwikkeling en lengte. De rug is voldoende van lengte en licht gezonken. De lendenen zijn goed van vorm en bespiering. De croupe is goed van lengte, licht hellend en ruim voldoende bespierd. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is lang. Het fundament is voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. 

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. 

Fok/aanparingsadvies
Cadans M kan naast beweging ook ras en uitstraling toevoegen. Hij lijkt het beste te passen bij merries met formaat.

Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2007
Stokmaat
1.68 m
Familie
SYNKOPE, O 172 A (v. Petersdorf Rittergut Kirchberg), alt Trak. fam. nr. 0264
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 89

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 7.5
Galop: 7.5
Souplesse: 7.5
Houding & Balans: 8.0
Rijdbaarheid/Instelling: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 7.5

Totaal: 76.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...