Casalou PS OLD

Top geplaatst in de internationale jongerentour

Op zevenjarige leeftijd boekte Casalou PS waardevolle overwinningen en plaatsingen in de internationale jongerentours van Hagen a.T.W., Kronenberg/NED en Riesenbeck onder zijn trainer Eiken Sato/JPN, plaatste zich in de finale van het Bundeschampionat in Warendorf en was ook aanwezig op het Wereldkampioenschap Springpaard Kampioenschappen in Lanaken/BEL succesvol. Het jaar daarvoor had hij serieoverwinningen behaald in springpaardencompetities en scores tot 9,2. Casalou PS beschikt bovendien over de voor de topsport zo belangrijke basissnelheid, wat hem de negende plaats op de Bondskampioenschappen en brons op de Oldenburgse Staatskampioenschappen opleverde. Casalou PS voltooide zijn verrichtingstest in 2021 in Adelheidsdorf met een totaal van 8,63 als reservewinnaar achter zijn stationbuurman Chaccothago Blue PS. De jury beoordeelde zijn vermogen met een 9,5.

De Casalou PS-veulens inspireren met genereuze mechaniek en wekken de hoogste verwachtingen.

Vader Casallco viel al vroeg op: als OS-reservewinnaar, Ib hoofdpremiewinnaar, ideaal springpaard op het verrichtingsonderzoek (drie keer de droomgraad 10) en kwalificatie voor de federale kampioenschappen. Ondertussen won hij onder Philip Rüping zilver op de Duitse kampioenschappen, won de Grand Prix in Opglabbeek/BEL, werd tweede in de Grand Prix in Herning/DEN en in Paderborn, vierde in de Sires of the World finale in Lanaken/BEL, vijfde in de Grand Prix Prijs van Riesenbeck, zesde in de Grand Prix van Stockholm/SWE, zevende in de Grand Prix van Lastrup en dubbel nul in de Nations Cup in Drammen/NOR. Ruim tien zonen van Casallco werden goedgekeurd, waaronder de OS kampioenshengst, winnaar verrichtingsproefspringen en internationaal succesvol tot 1.50 meter springspringen Cavoiro – H OLD/Roy van Beek/BEL. Zijn nakomelingen, die al succesvol waren op het 1.50 meter parcours, worden aangevoerd door Acajou/Ilan Bluman/USA, Casalltano PS/Samuel Hutton/GBR en Hailormade Calimocho/Sören Pedersen/DEN. Met Cascajall/Katrin Eckermann bracht hij de wereldkampioen springpaarden en Westfalenkampioen bij de zesjarigen, terwijl zijn dochter Casanina PS/Philip Rüping WK-zilver won bij de zevenjarigen. Zilver op de Hannoveraanse Jumping Horse Masters (7-8j.) ging naar de Casallco-dochter Cosima FRH/Harm Wiebusch. Cavendish/Antonia Locker wonnen brons op de Westfalenkampioenschappen (6 jaar). Op de Duitse veulenkampioenschappen behaalde een zoon de vijfde plaats in de finalering.

Moeder Balcanna heeft nog meer nakomelingen met successen in springwedstrijden, evenals het internationale 1.45 meter springpaard Livellouet (v. Livello). Casalou's volle zus Calsacanna Star PS nam in 2022 deel aan de internationale jongerentour onder Iván Serrano Sáez/ESP.

Moedersvader Balou du Rouet, succesvol zelfs in moeilijke wedstrijden, bracht de Olympische teamzilverwinnaar Baloutinue/Laura Kraut/USA, de WK individueel en EK teambronswinnaar en de achtste plaats op de Wereldbeker Bianca/Steve Guerdat/SUI, de Europese Kampioenschapsteam derde Saura de Fondcombe/Nadja Peter Steiner/SUI en de individuele bronzen winnaar van de Europese Eventing Kampioenschappen Corouet/Sarah Bullimore/GBR. Niet alleen is hij veruit de meest succesvolle zoon van zijn beroemde vader, de Olympisch kampioen en drievoudig Wereldbekerwinnaar Baloubet du Rouet, maar volgens de WBFSH behoort hij momenteel ook tot de beste spring- en eventingverervers ter wereld.

Grootmoeder Quintera plaatste zich op het internationale 1.60 meter parcours met Leon Thijssen/NED en Jaroslaw Skrzyczynski/POL. Zij bracht ook het 1.40 meter springpaard Clinton's Star (v. Clinton).

In de pedigree volgen de twee evergreens Kannan en Quick Star.

De derde moeder, Quicosse, bracht nog diverse andere internationale springpaarden, zoals Quality Street (v. Calvaro Z; 1.60 m springen), Conthicosse PS (v. Conthargos; 1.40 m springen), Kacosse (v. Kannan; 1.40 m springen), Cendimo's Star PS (v. Centadel; 1.35 m-springen), Kaskari (v. Kannan; 1.40 m-springen) en Quilara (v. Calvaro Z). Deze laatste plaatste zich met Andreas Kreuzer in 1.40 meter sprongen en bracht de gelicentieerde en internationaal succesvolle Sanvaro (v. Sandro Boy), het 1.50 meter springpaard Sandrilo (v. Sandro Boy)/Maximilian Lill en nog eens 1.45 meter springpaarden. De Quicosse-dochter Carcosse Z (v. Carthago) bracht de goedgekeurde Cinnamon (v. Chacco-Blue; 1.45 m-springpaard).

Oldenburg-stam van de Edoste, waaruit onze dressuurvader Fürst Romancier en tal van andere hengsten, spring- en dressuurpaarden komen.

Grootmoeder Quintera plaatste zich internationaal op het 1.60 meter parcours.

Kleur
Bruin
Geboortedatum
2016
Stokmaat
1.69 m
Familie
Edoste, Oldenburger Stamm 46
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Holstein

Mecklenburg

OS-International

Rheinland

Westfalen

Italië

Zweden

Zangersheide

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...