Chaccothage Blue PS

Uit de internationaal succesvolle Conthina PS

Origin is de toekomst. Een blik op de pedigree van dit elitespringpaard is genoeg om te inspireren: meer prestatiezekerheid is nauwelijks denkbaar. Zijn manier van doen, zijn vermogen, zijn voorzichtigheid en zijn algehele superioriteit zetten Chaccothage Blue PS in de schijnwerpers als vererver.

Zijn vader is onze elitehengst Chacco-Blue, die derde werd in de Grote Prijs van Aken en de Grote Prijs van Neumünster won. Door het succes van zijn nakomelingen stond hij in 2015 voor het eerst in de top tien van 's werelds beste springverervers. Sinds 2017 voert hij de ranglijst aan van de wereldfokkerijfederatie WBFSH. Zijn meest succesvolle nakomelingen zijn onder andere Vice Europees Kampioen en Global Champions Tour winnaar Explosion W/Ben Maher/GBR, Europees Team Kampioen Chaqui Z/Shane Sweetnam/IRL en Grand Prix winnaar Chacna/Enrique Gonzalez/MEX. Laatstgenoemde was een van de acht nakomelingen van Chacco-Blue die deelnamen aan de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon/USA. Bijna 50 van zijn zonen zijn goedgekeurd.

Zijn moeder Conthina PS is succesvol in 1.45m springwedstrijden met Patrick Stühlmeyer. De eerste van haar nakomelingen, Londontimes PS (v. London) en Chacoothargos PS (v. Chacoon Blue), winnen jonge paardenrubrieken voor springpaarden.

Moedersvader Conthargos, die ook bij ons op de stoeterij staat, heeft al vele toppaarden voortgebracht. Tailormade Contou werd derde in de Grote Prijs van Herzlake met Sören Pedersen/DEN, Conchento PS werd tweede met Luciana Diniz/POR in de Grote Prijs van Vilamoura/POR, Pia Contra won de Grote Prijs van Leon/MEX met Nicolas Pizarro/MEX, Cosa Nostra won de 1. 50m springwedstrijd in Wellington/Mex met Nicolas Pizarro/MEX, Cosa Nostra won de 1. 50m springwedstrijd in Wellington/Mex met Nicolas Pizarro/MEX. 50m in Wellington/USA met Alberto Michan/ISR, Concollon PS werd tweede in de Youngster Cup in Aken met Laura Klaphake, Coolivio PS was onverslaanbaar in de Irish Breeder Classics met Greg Boderick/IRL en Conceana PS werd ook geplaatst met Gerriet Nieberg. Hij heeft ook twaalf gekeurde hengsten voortgebracht, waaronder onze OS Champion Stallion Conthalou PS.

Zijn grootmoeder Leomitage was internationaal succesvol in 1.45m springwedstrijden onder haar sportnaam Aloubette. Ze werd verkocht op de P.S.I. veiling in 2013 en bracht andere internationale springpaarden zoals Conmitage/Ugo Berrittella/BEL, Carmilou PS, Contharm/Benjamin Wulschner, TinTin (allen van Conthargos) en Chamitage (van Chacco-Blue).

Zijn overgrootvader is de Argentinus-zoon Armitage, die 1.50m springwedstrijden won met Marcus Ehning en later met Guido Klatte. Dit laatste duo won ook de gouden medaille op de Duitse Juniorenkampioenschappen in 2011.

Overgrootmoeder Leonie (sportnaam Baloubet's Lady) was geplaatst in het 1.35m springen en bracht Carlitus (v.Cartogran), die succesvol was in de International Youngster Tour, en Chilonie (v.Chilento)/Jonathan Gordon/IRL, die geplaatst was in het 1.40m springen. Haar dochter Cuba Libre Z (v. Couletto) bracht onze Vice-Duits Kampioen Messuletto PS OLD (v. Messenger). Leonie bracht ook Sanletto (v. Sanvaro)/Salvador Oñate/MEX. Haar dochter Leonie's Girl (v. Sandro Hit) bracht Bubamara (v. Clinton II)/Balázs Kruscó/HUN, een gekeurde hengst in Canada, evenals andere springpaarden. Haar dochter Leonie Landa (v. Lando) bracht ook verschillende internationaal succesvolle springpaarden.

Ook Baloubet du Rouet en Literat komen voor in de pedigree.

Overgrootmoeder Leona bracht de goedgekeurde hengst Ukato (v.Stakkato), die in 2010 de Grote Prijs van Dresden en in 2011 die van Hagen won, en nog tien andere springpaarden.

Holsteiner stam 5064, waaruit onder andere Calido I en II, Careful Paramount, Casaltino en talloze andere hengsten en topspringpaarden komen.

Nauw verwant aan Ukato, winnaar van de Grote Prijs van Hagen.

Kleur
Bruin
Geboortedatum
2017
Stokmaat
1.73 m
Familie
Holst Stamm 5064
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Holstein

Mecklenburg

OS-International

Rheinland

Westfalen

Italië

Zweden

Zangersheide

Dekgeld gust
€ 1.200,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...