Chacoon Blue

Nakomelingen reeds succesvol op internationale jongerentour

De nakomelingen van Chacoon Blue trekken al de aandacht op internationale jongerencursussen, zoals Cosimo PS/Toni Haßmann, Tailormade Chacoon Star/Karin Martinsen/SWE, Chacadoxena PS/Abdeslam Bennani Smires/MAR, Chamandra ZhD/Dirk Klaproth, Chacolvido PS/ Alexa Stais/CYP, Chacoon/Pablo Crespo Escassi/ESP en vierde plaats in de Youngster Tour-finale in Frankfurt, Chucky PS/Marcel Schneider. Chacoothargos PS OLD won zilver op de Bonds- en Oldenburgse Staatskampioenschappen (5 jaar oud) en gaat nu internationaal, net als de Bondskampioenschapsfinalist Chacoona Cat/Richard Vogel en Chacoonetta. Chacca Pezi H/Eiken Sato/JPN werd zevende in de finale van het Federaal Kampioenschap (6 jaar). Chacord GB/Paweena Hoppe werd tweede op de Dobrock Championships. Chacoon vom Eigen CH won de finale van de CH-paarden in Zwitserland (5 jaar oud). Coca da Boa/Hendrik Zurich won zilver op de Westfalen kampioenschappen voor vierjarige springpaarden.

Van de bijna 40 goedgekeurde zonen van Chacoon Blue, onze als zevende geplaatste springpaardenkampioenschappen, tweevoudig zilverwinnaar op de federale kampioenschappen en Oldenburgs staatskampioen Chacoon PS/Patrick Stühlmeyer en Chacoon's Fly PS/Nicolas Pizarro/MEX, Chacco-White/Gregory Wathelet/BEL, Boegegaardens Chacoon, Chacoon Fly PS en Cero Blue TN en finalist Caribean Blue van het WK springpaarden.

Met de Hann.Pr.A. Charlize presenteerde Chacoon Blue, de springkampioene merrie op de Herwart von Decken Show in Verden. St.Pr.St. Cranberry G werd de eerste reservekampioensmerrie in het springen op de Westfaalse Elite Mare Show. Chica Bonita D won de tweede vierjarigenrubriek op de 24e Hannover Free Jumping Competitie in Verden. Bij de Westfaalse kampioenschappen vrijspringen was Chacoon Blue de winnaar en de derde plaats. Laclaire was kampioen merrieveulen springen op de veulenkampioenschappen in Denemarken.

Op de online veilingen van Schockemöhle PS kostte Chacoone Bahama PS 205.000 euro. Chaccon's Fly PS werd voor 85.000 euro verkocht aan de sponsors van eventing Olympisch kampioene Sandra Auffarth. Casper was in Oldenburg en Chesterfield voor 125.000 euro het duurste springveulen in de 7e Oldenburg Special Edition.

Onder zijn ruiter Philip Rüping behaalde Chacoon Blue topposities in de wereldranglijst springconcoursen in Frankfurt, Kronenberg/NED, Lanaken/BEL en Oldenburg tegen sterke concurrentie, nadat hij eerder succes had geboekt op de jongerentours in München, Neumünster, Paderborn en Opglabbeek/NED zou kunnen plaatsen.

Chacoon Blue demonstreerde zijn onbegrensde mogelijkheden al tijdens zijn verrichtingsonderzoek in Schlieckau in 2014, dat hij afrondde met een fantastische springeindscore van 9,4. Voor zijn vrijspringen en zijn springvermogen kreeg hij een droomcijfer van 10. In 2015 plaatste hij zich, na het winnen van het Deister-kampioenschap op de Dobrock, in de finale van het Federaal Kampioenschap (6 jaar oud). In 2016, na zijn eerste successen op de internationale jongerentour, versloeg hij hem ternauwernood en won hij zilver op het Warendorf Youngster Championship (7 jaar oud). Zijn enorme bascule, zijn sprankelende techniek en zijn voorbeeldige rijdbaarheid waren wederom indrukwekkend.

Vader Chacco-Blue, zelf derde in de Grote Prijs van Aken en winnaar van de Grote Prijs van Neumünster, stond vanaf 2017 zes jaar op rij op nummer één in de WBFSH-ranglijst van 's werelds beste springverervers en staat momenteel op de tweede plaats. Tot de fokgegevens van de elitehengst behoren de Olympisch kampioen, winnaar van individueel zilver en teambrons op het Europees kampioenschap en winnaar van de Global Champions Tour Explosion W/Ben Maher/GBR, de Olympische zesde plaats Chanyon/Daisuke Fukushima/JPN, en de Europese teamkampioen Chaqui Z/Shane Sweetnam/IRL, tweede in de Nations Cup-finale en Chacon/Eoin McMahon/IRL. Chacco-Blue bracht op vrijwel alle kampioenschappen de meeste nakomelingen.

De moeder Cindina is de halfzus van de gekeurde Charity (v. Caretano). Haar halfzus Widouet (v. Baloubet du Rouet) bracht de internationaal succesvolle Winbishi Coloudina (v. Cafe au lait). De in het 1.40 meter springen succesvolle halfzus Chaccodina (v. Chacco-Blue) bracht de goedgekeurde Eurostar I (v. Diarado), die via de P.S.I.-veiling werd verkocht en in 2022 deelnam aan de Wereldkampioenschappen in Herning/DEN , evenals een gelicentieerde Diarado-zoon.

De Oldenburgse moedersvader Cartoon, zelf het product van de prestatiekoppeling Carthago x Continue, was succesvol in het parcours. Met relatief weinig fokgebruik bracht hij met een hoge frequentie internationale toppaarden zoals Cabanus/Emil Hallundbaek/DEN, Townhead Campus, Cancoon en Cargoldo.

De stamboom gaat verder met uitstekende prestatiebescherming via Domino, Winston, Almhügel III en Agram.

De betovergrootmoeder Akelei Z is een volle zus van de Olympisch teamkampioen Askan/Gerd Wiltfang. Via hen vloeit de lijn over in de belangrijke Hannoveraanse merriefamilie Agenda, waaruit ruim 30 goedgekeurde hengsten voortkwamen evenals diverse internationaal succesvolle springpaarden, waaronder Don Ramiro/Hugo Simon/AUT, Gavi/Helena Stormans/GBR, Status FRH/ Rodrigo Pessoa/ BRA, Laten we het hebben over/Gerardus Krijnen/NED en de Derby-winnaar Professional Airsare/Christian Glienewinkel.

Springspecialist uit de moederlijn van Olympisch kampioen Askan.

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Schimmel
Geboortedatum
2009
Stokmaat
1.72 m
Familie
SEDALIA, Hannover Stutenstamm 2191509, Schridde 33
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Holstein

Mecklenburg

Oldenburg

OS-International

Rheinland

Westfalen

Italië

Zweden

Zangersheide

Dekgeld gust
€ 2.500,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 2.500,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...