Chad Blue PS

Achtste in de finale van Sires of the World

De lijst met successen van de Chad Blue PS wordt steeds langer. Deze uiterst getalenteerde zoon van Chacco-Blue behaalde onder Patrick Stühlmeyer verdere waardevolle plaatsingen, waaronder een achtste plaats in het 1,50 meter hoge Sires of the Word-springen in Lanaken/BEL. Daarnaast zijn er overwinningen en topklasseringen in de jonge duivencompetities in Hagen a.T.W., Münster, Mannheim en Balve, derde plaats in de finale van de Youngsters Cup op het CHIO in Aken en achtste plaats in de Bondskampioenschapsfinale in Warendorf (7 jaar oud). En een blik op de afstamming leert dat dit springtalent ook goed beschermd wordt door de genetica van zijn moeder.

Vader Chacco-Blue noteerde tal van waardevolle internationale plaatsingen, waarbij vooral de derde plaats in de Grote Prijs van Aken en de overwinning in de Grote Prijs van Neumünster in het oog springen. De successen van zijn nakomelingen brachten hem in 2015 voor het eerst in de top tien van de beste springverervers ter wereld. Van 2017 tot 2022 stond hij zonder onderbreking bovenaan deze ranglijst van de World Breeding Association WBFSH. In 2023 staat hij op de tweede plaats. Tot de fokgegevens van de elitehengst behoren de Olympisch kampioen, winnaar van individueel zilver en teambrons op het Europees kampioenschap en winnaar van de Global Champions Tour Explosion W/Ben Maher/GBR, de Olympische zesde plaats Chanyon/Daisuke Fukushima/JPN, en de Europese teamkampioen Chaqui Z/Shane Sweetnam/IRL en tweede in de Nations Cup-finale, Chacon/Eoin McMahon/IRL. Chacco-Blue bracht op vrijwel alle kampioenschappen de meeste nakomelingen. Meer dan 100 van zijn zonen zijn goedgekeurd, waaronder onze internationaal zeer succesvolle Chac Boy PS, Chacfly PS en Chacoon Blue, evenals onze verrichtingstestwinnaar Dobrock Champion, zesde plaats op de federale kampioenschappen en Oldenburgs belangrijkste premiewinnaar Chaccothage Blue PS.

Moeder Sancenta bracht ook de merrie Chancia (v. Chacco-Blue). Hieruit komt Diasandro Blue (v. Diaron)/Ádám Faluhelyi/HUN, die succesvol is op de internationale jongerentour, voort. Air Force One (v. Action Blue), halfbroer van zijn moeder Sancenta, was in 2023 als zesjarige succesvol op de internationale youngster tour met Tressy Muhr/ISR.

Tot de afstamming behoren onder meer de wereldbekerwinnaar Sandro Boy/Marcus Ehning, de teamolympisch kampioen en Europees kampioen, evenals de wereldbekerwinnaar Dobel's Cento/Otto Becker en de Furioso II-zoon Fürstengold.

Grootmoeder Finja kwam internationaal uit voor Brazilië onder haar sportnaam Censcha. Ze is moeder van negen internationale springpaarden, waarvan drie met 1.70 meter en drie 1.60 meter parcourssuccessen: Lago (v. Lando)/Stephan Calonge/FRA, Santo (v. Sandro Boy)/Saif Omar Ahmed Thabet/ UAE, Chabento ( door Chacco-Blue)/Sandra Piwowarczyk/POL, Chacitol (door Chacco-Blue)/Krzysztof Okla/POL, Chabento (door Chacco-Blue)/Sandra Piwowarczyk/POL, H5 Quintol (door Quintedner)/Eduardo Pereira de Menezes/BRA (5e plaats team Olympische Spelen 2016 in Rio/BRA), Ursus (v. Canturo)/Liubov Kochetova/RUS, Sancho (v. Sandro Boy)/Jens Vandenberk/BEL en Nicotin (v. Nintender)/Omar Al-Wassiti Hassoun/IRQ .

De goedgekeurde hengst Landgold (v. Landfriese I), in 2000 vice-federaal kampioen van de vijfjarige springpaarden onder Katharina Offel, komt uit de overgrootmoeder Fraija, die succesvol was in de middenklasse springpaardencompetitie en zelf half- zus van het 1.50 meter springpaard Goldcup (v. Goldtstern) Björn Nagel en Oliver Lemmer zijn internationaal succesvol. Haar zoon Laurioso (v. Lauterbach) is internationaal succesvol tot 1.50 meter.

Uit de Trakehner-merrielijn komen de hengsten Imperator (v. Immer Voran) en Cornet's Blue Z (v. Balou du Reventon) en tal van sportpaarden.

De moeder is de zus van zes 1.60 meter springpaarden.

Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2015
Stokmaat
1.73 m
Familie
TONGA, T 16 A (Hauptgestut Trakehnen), alt Trak. fam. nr. 0022
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Holstein

Mecklenburg

OS-International

Rheinland

Westfalen

Zweden

Italië

Zangersheide

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...