Charmeur

2020
Charmeur was beschikbaar, maar is door zijn eigenaar verkocht naar Canada waar hij nu ter beschikking komt.

www.canadreamfarmkwpn.com

2019 & 2018
Zeer goede resultaten van Charmeur en madeleine Witte-Vrees in Grand Prix.

  • Winnaar G.P. Etten Leur met 74.40%
  • Winnaar G.P. Den Dungen 72.00%
  • Winnaar G.P. Liempde 72.23% 

In 2018 maakten Charmeur en Madeleine Witte Vrees hun debuut in de Grand Prix. In Etten-Leur wonnen ze de kadervormingswedstrijd met dik 74% en hadden ze meteen hun eerste A-kaderscore. 

Eén van de opvallendste kinderen van Charmeur is zeker het opvallende talent Genua TC (mv. Jazz) onder Janine Nieuwenhuizen die in de Lichte Tour al tegen de 75% presteren.

2017
Charmeur wordt zeer succesvol uitgebracht door Madeleine Witte-Vrees in de Lichte Tour met al vele overwinningen. Deze sterke combinatie heeft al diverse scores van 74-75% op hun naam staan. Charmeur maakt veel indruk met zijn krachtige draf en galop. Hun Intermediaire II-debuut werd recent gewonnen.

Deze eigenschappen van Charmeur zien we ook duidelijk in zijn vererving terugkomen. Zijn oudste nakomelingen worden nu in 2018 zeven jaar oud. In de VSN-finale 2015, 2016, 2017 en Pavo Cup-finale 2015, 2016, 2017 maakten veel nakomelingen een goede indruk. De VSN trofee 2015 ging naar de zeer goed bewegende Glamour (Charmeur x OO Seven x Ferro). Aan de VSN finale eind december 2016 namen maar liefst 5 Charmeurs deel. Genua TC nam afgelopen zomer succesvol deel aan het W.K. in Ermelo en presteert nu bovenaan in de klasse ZZ-Zwaar.

2016
In 2016 werd Jironn L, Charmeur x Rubin Royal, reservekampioen dressuur op de H.K. in Den Bosch. In 2015 werd zijn sterk bewegende zoon High Five U.S. KWPN-goedgekeurd. Op de Oldenburger Hengstenkeuring maakte zijn zoon Charming Ferro, die wij samen met de fam. vd Goor voorstelden, veel indruk. Zijn nakomelingen hebben gemiddeld een sterk karakter met eigen wil maar zijn goed bewerkbaar en onder het zadel vallen ze echt op zeker met hun sterke galop.

Charmeur zelf was verrichtingskampioen en won de Pavo Cup in 2011 en 2012 voor 4- en 5 jarige dressuurpaarden onder Emmelie Scholtens. In de KWPN-hengstencompetitie 2012/2013 was hij onverslaanbaar. Charmeur kreeg meermaals een 9,5 en 10 voor zijn draf en galop.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2010:
Charmeur is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en zou bij momenten actiever mogen zijn. De draf is zeer goed van ruimte en gedragen.
De galop is goed van ruimte en gedragen. Charmeur beweegt bergop met veel expressie. De hengst toont een zeer goede zelfhouding en heeft veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Charmeur zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Exterieur:
Charmeur is een goed ontwikkelde rijtypische hengst met een opwaartse romprichting die goed in het dressuurmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn iets strak. De croupe is hellend en goed van lengte en bespiering. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed van ontwikkeling en kwaliteit. De voeten zijn wat smal met goed ontwikkelde verzenen.

Stalgedrag:
Charmeur is op stal een eerlijke en betrouwbare hengst. Die makkelijk en rustig in de omgang is op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Charmeur kan het dressuurmodel verbeteren en bewegingstechniek toevoegen.

Fokker
Fam. Huub & Tiny van Helvoirt
Vliertwijksestraat 35
5243 RG Rosmalen
Kleur
Vos
Geboortedatum
2007
Stokmaat
1.74 m
Familie
Prestatiefamilie 280
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Dekgeld gust
€ 1.250,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 102
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 9.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 9.0
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal: 86.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...