Dante U.S.

Wat een mega talent is Dante U.S. en wat gaat hij goed onder zijn vaste ruiter Diederik van Silfhout. 2024 is voor deze combinatie al helemaal geweldig begonnen toen bekend werd dat ze op de Long List staan voor de Olympische Spelen in Parijs 2024! Dante U.S. laat een groot talent zien in zijn piaffe & passage tour en we kijken met spanning uit naar hun Grand Prix-debuut. In 2023 hebben ze prachtige scores neergezet in de Lichte Tour, o.a. N.K. Dressuur 72.11% en 76.88% in de Kür op Muziek. Winnaar CDI Geesteren Kür op Muziek met een mega score van 78,475%. In het begin van 2023 maakten ze hun debuut in de Lichte Tour tijdens de Subtop Dressuur meerdaagse in Tolbert. Voor Dante U.S. was dit zijn eerste wedstrijd in een grote binnen entourage als Tolbert. In December 2022 hadden ze nog een keer ZZ-Zwaar gestart voor wedstrijd routine met 2 prachtige scores van 73.70 en 73.83%. In Tolbert hadden ze in hun eerste proef nog wat spanning door een merrie die in de buurt liep van Dante U.S. maar hadden toch nog 69% en een 3e plaats in dit grote en sterke deelnemersveld. De 2e dag lieten ze een schitterende proef zien en eindigden ze op de 2e plaats met een score van 73.33%. 

2022
In 2022 heeft Diederik van Silfhout onze 6-jarige hengst Dante U.S. zorgvuldig opgebouwd en hem enkele wedstrijden gestart in het ZZ- Licht en ZZ-Zwaar met als doel het Nederlands Kampioenschap ZZ-Zwaar. Dit heeft geloond want op het N.K. Dressuur ZZ-Zwaar werden ze 4e in de 1e ronde (71.71%) en tijdens de Finale, Kür op muziek, reden ze zich naar een 2e plaats met een prachtige score van 76.48%.  

2021
Dante U.S. heeft mooi de tijd gekregen om zich goed door te kunnen ontwikkelen. In 2020 en het voorjaar van 2021 heeft Renate van Uytert-van Vliet aan zijn basis gewerkt. Hij heeft meer rust in zich gekregen en zijn draftour, laat van nature zeer veel kwaliteit zien voor de verzameling. Zijn galop blijft een droom en gaat richting de 10. Renate heeft diverse keren met Dante U.S. bij Diederik van Silfhout getraind en ook hij is heel gek van zijn kwaliteiten. Naar aanleiding hiervan zijn we met Diederik en Alex van Silfhout om de tafel gaan zitten en tot een overeenkomst gekomen dat Diederik zijn opleiding voor zich ging nemen. Diederik ziet en voelt ook zijn talent, zijn magische galop en wilde hem heel graag verder opleiden. Voor Renate paste dit ook goed omdat ze al veel paarden in training heeft en haar toppers ouder worden en meer tijd vergt.  

2020
Deze fantastisch gefokte hengst stellen we dit jaar voor het eerst ter dekking. Dante U.S. is een zoon van de bekende Grand Prix-hengst Dante Weltino uit de moeder van Total U.S. Wat willen we nog meer in een pedigree! Dit jonge talent kan fantastisch draven en galopperen. Zijn stap is redelijk maar kan door zijn spanning nog niet echt tot schrijden komen. Deze hengst lijkt net als Total U.S. meerdere turbo's te hebben en we gaan hem zorgvuldig opleiden. Voor fokkers die van een avontuur houden en een hengst willen gebruiken met mega talent............dit is uw kans!

Zijn moeder Sondra kennen we als moeder van onze hengst Mister U.S. (v. Grey Flanell) en van het Olympiade-paard GLOCK’s Total U.S., die zijn loopbaan op ons station begon. Total U.S. is extreem getalenteerd en lijkt in de sport de opvolger van zijn vader Totilas te worden. Sondra is een dochter van de fantastisch fokkende Oldenburger hengst Sir Donnerhall I. Hij zet de hengstenlijn van zijn vader Sandro Hit met succes voort en heeft bij meerdere stamboeken al meer dan 100 goedgekeurde zonen. Op de WBFSH-sireranking staat Sir Donnerhall op de 4e plaats van dressuurverervers, 3 plaatsen achter zijn vader de leidende hengst Sandro Hit. Maar wat nog meer opvalt aan Sir Donnerhall is dat hengsten uit Sir Donnerhall's moeders veel vaak veel kwaliteit hebben en goed fokken.

Bericht Horses
Twee halfzussen van Total US brengen 2 miljoen op. De moeder van Total U.S. bracht twee miljoen in het laatje. 1.050.000 euro was er voor de vierjarige merrie Brisbane (v.Bordeaux) en de vijfjarige Zantana komt voor 955.000 euro naar Nederland. Beide merries komen uit Sondra (Sir Donnerhall x Don Schufro). Brisbane werd aangeschaft door Harmony Sport Horses van Leslie Malone. RS2 Dressage kocht weer een Zonik in Ankum. De vorige Zonik-aankoop, Zum Glück RS2, was zeer succesvol. Hij werd dit jaar met Robin van Lierop Bundeskampioen. De Zonik van dit jaar, Zantana is ook de moeder van de topkampioen op de Mecklenburger keuring dit jaar, Fürst Zonik.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2016
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor

AES

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Voldoet aan KWPN-röntgen eisen
Genoom 102
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...