Delight PS

Premiehengst uit de debuutjaargang van Dynamic Dream

Boeiend qua presentatie en presentatie! De op de keuring Mecklenburg bekroonde Delight PS staat voor het optimale in lichaamsharmonie, balans, lichtvoetigheid, tact en actieve achterbenen.

Delight PS komt uit de eerste vintage van Dynamic Dream, waarvan de triomf ook begon in Münster-Handorf. Hij verliet de Westfaalse keuringslocatie als kampioenshengst en prijsrecordhouder van de hengstenmarkt. Vervolgens werd hij in Denemarken als premiehengst uitgelicht en voltooide daar zijn 14-daagse proef met droomwaarderingen: draf en galop 9,0, prestatiebereidheid, interieur en karakter 10. Zijn veulens waren zeer gewild en behaalden topprijzen op de veilingen. Op de veulenveiling Schockemöhle/Helgstrand werd Dynamic Heart slechts voor het ongelooflijke bedrag van 90.000 euro verkocht. In het kader van de 22e Oldenburgse Eliteveiling investeerden klanten 80.000 euro voor Der Hit. Op de 138e Hanover Elite Auction viel de hamer voor Dynamic in Black op 74.500 euro. Tien zonen uit de eerste jaargang van Dynamic Dream werden goedgekeurd, waaronder twee tweede reservekampioenen, nog meer premiehengsten en de prijstopper van 190.000 euro op de online veiling Schockemöhle, Denver, VS.

De grootmoeder Fürstin Fantasia (v. Fürst Romancier) werd moeder van de premiehengst en internationaal geplaatste Destare (v. Danciano)/Christoph Koschel in de lichte tour, de eveneens gekeurde Feuer Frei PS (v. Foundation), het Rijpaard Federaal Kampioen Saniola ( van San Amour I) en de merrie Top Fantasia (v. Top Gear), die op haar beurt de gelicentieerde Lennox U.S. JR. PS (door Lennox US) afgeleverd.

Moedersvader, de elitehengst Franklin, begon zijn carrière als KWPN-kampioenshengst, HLP-winnaar in Nederland, finalist op de Wereldkampioenschappen Dressuurpaarden en geplaatst in de internationale lichte tour. Onder Malin Wahlkamp-Nilsson/SWE zijn er inmiddels successen geboekt in de Grand Prix-arena. 20 van zijn zonen werden goedgekeurd, waaronder de Grand Prix-succesvolle Kaliber/Andrea Woodard/USA, de reservewinnaars Franklin's Love PS en Kadans, de bronzen winnaar van de Oldenburgse Staatskampioenschappen en Ic hoofdpremiewinnaar Fair Deal, de winnaar van de Ravn's Trophy, Slangerupgaard's Flottenheimer, en de Zweedse verrichtingstestwinnaar Knockando VH. De winnaar van de Louisdor-prijs, de winnaar van de Aachen Nations Cup en de Duitse runner-up Fendi/Sönke Rothenberger, evenals de internationaal geplaatste St. Georges-geplaatste Elektra di Fonte Abeti/Juliette Ramel/SWE en de Wereldkampioenschappen Dressuurpaarden achtste plaats Francis Drake OUD/Leonie Richter.

De derde moeder, Sibiola, leverde de gekeurde Don Furitello (v. Fürstenball), de Oldenburger Staatskampioen, 11e dressuurpaard op de federale kampioenschappen en reeds S-geplaatst overmacht ex, die op de P.S.I.-veiling voor 1,7 miljoen euro werd verkocht. Fürst Bayram/Frederic Wandres en Yara Reichert en Harmony’s Fado (Fairytale)/Michael Klimke, die zich plaatsten voor Inter I. Uit de Sibiola-dochter Fidelia (v. Fürstenball) kwam de gekeurde Versailles (v. Vitalis), geplaatst op de Wereldkampioenschappen dressuurpaarden, en de eveneens gekeurde Deep Donnerhall PS (v. Deparon U.S.). De Sibiola-dochter Solivia PS (v. Vitalis) werd moeder van de gekeurde Glamourdale’s Hope (v. Glamourdale). Uit de Sibiola volle zus Siola komen onze tweevoudig verrichtingsrecordwinnaar en Sezuan's Donnerhall (v. Sezuan), die zich onder Lukas Fischer in de M-dressuurrubrieken plaatste, en de eveneens gekeurde Vivaldi's Donnerhall (v. Vivaldi), die serieoverwinningen behaalde tot St. Georges onder Ellen Richter en Barnaby (v. Borsalino), die zegevierde tot dressuurpaardenniveau. De Siola-halfzus Ricoletta (v. Royal Hit) werd de moeder van Skyhit (v. Sarkozy), die werd doorgeplaatst naar Inter I.

De vierde moeder, Dubiola, bracht twee goedgekeurde zonen, Sandro Hit, San Schufro I en II, waarvan eerstgenoemde onder Michelle Hageman en Kristin Biermann zegevierde tot St. Georges.

Tot de Oldenburgse stam behoren de goedgekeurde hengsten Dubiole (v. Sandro Hit), Almati (v. A La Bonheur), Uruguay (v. Ultraschall), Calvaren (v. Carlos D Z) en Quick Star IV CH (v. Quick Star), evenals de winnende merrie van de Oldenburg Elite Mare Show in 1980, Fichu (v. Furioso II), en het internationaal succesvolle springpaard Heidegirl von Wichenstein (v. Quick Star)/Florian Meyer zu Hartum.

Nauw verwant aan onze tweevoudig verrichtingstestrecordwinnaar Sezuan’s Donnerhall.

Kleur
Bruin
Geboortedatum
2021
Stokmaat
1.69 m
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Dekgeld gust
€ 800,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 800,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...